Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EOdoc: The Mole Agent

Privédetective Romulo Aitken heeft een advertentie geplaatst in de krant. Lees meer

zaterdag 19 februari om 00.10 uur op NPO 2

Hij zoekt een hoogbejaarde man die undercover kan gaan als bewoner in het bejaardentehuis. Zijn cliënt vermoedt dat haar moeder daar niet goed wordt behandeld. Na verschillende senioren zonder succes te hebben geïnterviewd, neemt hij de 83-jarige Sergio Chamy in dienst.

Sergio heeft geen ervaring als spion, maar na het overlijden van zijn vrouw is hij op zoek gegaan naar een baan om te voorkomen dat hij de hele dag alleen thuis zou zitten. Nu is het Romulo’s taak om de hoogbejaarde Sergio op te leiden tot geheim agent. Hij moet leren om spionagegadgets te gebruiken en op onderzoek uit te gaan zonder ontdekt te worden. Bewapend met een verborgen camera verhuist Sergio naar het bejaardentehuis. Hij wordt warm onthaald door de bewoners, die voor het merendeel uit vrouwen bestaat. 

Bekijk de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sergio neemt zijn werk uiterst serieus, maar naarmate de dagen verstrijken, begint hij zich steeds meer te identificeren met zijn medebewoners. Vooral met hun eenzaamheid. The Mole Agent is een unieke combinatie van traditionele politiefictie en observerende documentaire, met humor en diepe reflectie op de huidige leefsituatie van ouderen.

'The Mole Agent': James Bond in een verzorgingshuis

'The Mole Agent': James Bond in een verzorgingshuis

Filmjournalist Rick de Gier schreef een recensie over The Mole Agent voor EO Visie

Lees hier de recensie
--:--