Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Erik Scherder laat zich niet kisten

Professor dr. Erik Scherder onderzoekt hoe ons leven soms beheerst kan worden door angsten, gepieker en getob. Hoe moeten we daarmee omgaan? Lees meer

vanaf 11 augustus om 14.35 uur op NPO 2

Niets menselijks is de bekende neuropsycholoog Erik Scherder vreemd: vliegangst, vrees voor enge ziektes, faalangst, nachtelijke piekerbuien en angst voor de dood. Hoe kan het brein, zelfs met een hersenprofessor, zo aan de haal gaan? In de serie ‘Erik Scherder laat zich niet kisten’ onderzoekt de bekende breinprofessor hoe ons leven soms beheerst kan worden door angsten, gepieker en getob. Maar vooral ook hoe we daar mee om moeten gaan. Tijdens deze bijzondere zoektocht naar het geheim van de menselijke veerkracht gaat Erik Scherder ook de strijd aan met zijn eigen angsten.

Iedereen lijdt wel ergens aan of onder: slapeloosheid, het leven, overgewicht, angsten, bewijsdrang, een ernstige ziekte, liefdesverdriet, eenzaamheid. En inderdaad: misschien lijdt men nog wel het meest aan het lijden dat men vreest. 

In de 4-delige serie ‘Erik Scherder laat zich niet kisten’ verruilt de breinprofessor zijn studeerkamer voor ontmoetingen met mensen die het soms zwaar voor hun kiezen hebben gekregen in het leven. De 'echte helden' zoals Scherder ze noemt, bij wie zijn eigen getob en gepieker in het niet valt. Hoe weten zij zich staande te houden en wat kan hij van hen leren om zijn eigen angsten aan te pakken?

--:--