Hip voor Nop

Hip voor Nop

Twee beste vriendinnen krijgen met hulp van presentatrice Anne-Mar en een stylist een compleet nieuwe look. Er is alleen één grote uitdaging: het moet helemaal voor nop.

Nu kijken

Wil je meer?

Naar de website

Wil je meer?

Bekijk de laatste aflevering

Van woensdag 1 juli 2020 op

Romy en Senna
Romy en Senna

In dit programma helpt presentatrice Anne-Mar Zwart twee vriendinnen op goedkope wijze aan 'nieuwe' kleding en een nieuwe uitstraling. Hun nieuwe kledingdracht bestaat uit een aantal kledingstukken uit de eigen kleerkast gecombineerd met één of meer kledingstukken van een vriend of familielid. Hierbij kunnen ook kledingstukken gebruikt worden die aanvankelijk als miskoop werden beschouwd. Vervolgens wordt er met hulp van een aantal stilisten een goede uitstraling gecreëerd.

Aanvankelijk waren deze nieuw gemaakte kleren bestemd voor een speciale gelegenheid. Sinds het zesde seizoen is het format echter vernieuwd en ligt de focus meer op het ontdekken van de kledingstijl van de twee vriendinnen. Het einde van iedere uitzending wordt gevormd door de vriendinnen die het Hip voor Nop-atelier in hun nieuwe outfit verlaten. Tot seizoen 5 eindigde het programma met de catwalk, waarbij de vriendinnen hun nieuwe uitstraling tonen aan familie en vrienden. Deze catwalk keerde echter terug in seizoen 7 in 2019.

Het doel van Hip voor Nop is de duurzaamheid en het hergebruik van kleding te bevorderen, aangezien er in Nederland vele miljoenen kilo's nog bruikbaar textiel worden weggegooid. 

Nieuwe presentatrice Anne Appelo

Sinds eind 2020 heeft Hip voor Nop er een nieuwe presentatrice bij, Anne Appelo!

Presentatrice

Gepresenteerd door

Anne Appelo