Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jojanneke en de jeugdzorgtapes

Wat gebeurt er als je opgroeit in een onveilige thuissituatie en de overheid het beter vindt dat je uit huis geplaatst wordt? Lees meer

vanaf donderdag 7 april om 21.00 uur op NPO 3

'Jojanneke en de jeugdzorgtapes' toont de verhalen achter de jaarlijks 19.000 uithuisplaatsingen in Nederland. Dit getal had met de nieuwe jeugdwet uit 2015 drastisch verlaagd moeten worden, maar dat is niet gelukt. De jongeren in deze zesdelige serie laten zien wat een uithuisplaatsing met je leven doet en hopen met hun verhaal af te dwingen dat het jeugdzorgsysteem blijvend verandert.

Jojanneke uit de Prostitutie

Jojanneke van den Berge maakte eerder het programma 'Jojanneke uit de Prostitutie' waarin ze terugkeert in de wereld van prostituees, pooiers en porno. De presentatrice volgt op indringende en eerlijke wijze een aantal vrouwen tijdens hun strijd om hun bestaan in de betaalde seks achter zich te laten. Ook slaat Jojanneke - vijf jaar na de eerste en veelbesproken serie ‘Jojanneke in de Prostitutie’ - alarm over nieuwe misstanden in Nederland; minderjarige meisjes en jongens die steeds vaker en steeds jonger in de prostitutie belanden.

Presentatrice

Gepresenteerd door

Jojanneke van den Berge

--:--