Ken je mij?

Homoseksuele mannen en vrouwen delen hun ervaringen over sociale acceptatie in christelijke kring. Ze hebben allemaal te maken met het hetzelfde hete hangijzer in de kerk. Uit de kast komen als homoseksueel. Hoe reageren hun mede-gelovigen hierop? Welke ervaringen hebben ze? Welke worstelingen maken ze door? De deelnemers van het programma schrijven brieven aan elkaar en luisteren naar elkaars persoonlijke geloofsverhaal.

Nu kijken

Bekijk de laatste aflevering

Van zondag 31 januari 2021 op

Gerwin en Mariët
Gerwin en Mariët

zondag 31 januari 2021

De brieven die de deelnemers aan elkaar schrijven zijn indringend, eerlijk en heel persoonlijk. Ze  vertellen elkaar over hoe ze ontdekten dat ze homo- of biseksueel zijn. Hoe ze worstelden met het uit de kast komen en hoe hun omgeving en de christelijke kring waarin ze verkeerden hierop reageerde. Of ze ervoor kozen een relatie aan te gaan of celibatair te leven. En wat betekende hun coming-out voor hun eigen geloof?

Meewerkende organisaties

Wil je meer weten over dit onderwerp of ook jouw verhaal delen? De onderstaande organisaties staan voor je klaar met meer bemoediging en informatie.

Wijdekerk
Heb je een luisterend oor nodig? Stichting Wijdekerk wil er voor jou zijn. Geen mens is gemaakt om alleen te zijn met zorgen en vragen over zijn seksuele gerichtheid of gender identiteit. Ook voor ouders van LHBT+-kinderen wil Wijdekerk er zijn.

Stichting Verscheurd
De Stichting Verscheurd zet zich in om, zonder een standpunt in te nemen en met liefde en wederzijds respect, het gesprek over homoseksualiteit en geloof aan te gaan.

Geheim Begin
Komt jouw kind uit de kast? Dan kan er veel op je afkomen. Wat betekenen al die letters? Hoe gaat homoseksualiteit en geloven samen? Hoe doen andere ouders dit?
Kom jij op latere leeftijd uit de kast? Hoe vind je je weg in je nieuwe identiteit? Wat als je mensen om je heen verliest om die reden? Op geheimbegin.nl delen we verhalen over jou en mij.

Hart van Homo's
Hart van Homo's gaat voor een hart vol liefde - in de eerste plaats van en voor God. Van daaruit stimuleren wij homoseksuele jongeren om op een overwogen manier met hun homo-zijn om te gaan. Onze eigen visie is dat het single blijven dan op z'n minst een serieuze optie is. Naast bijbelstudiegroepen, bieden we e-coaching aan.

HolyBe
Ben je nog in je eigen zoektocht of je bij de regenboogfamilie hoort? Holybe.nl is de online community voor christelijke LHBTI'ers. We delen verhalen via Instagram en vloggen op YouTube. Jij bent zeker niet de enige, dus laten we er voor elkaar zijn. Onze boodschap? Heel simpel: God houdt van jou, ondanks...

Wellicht ook interessant voor jou:

De kast, de kerk & het koninkrijk
De kast, de kerk & het koninkrijk

In de documentaire 'De kast, de kerk & het koninkrijk' vertellen drie generaties gelovige homoseksuelen over hun leven en geloof. Klik hier om de documentaire via NPO Start te bekijken.

Gerelateerde artikelen:

  • LHBT-ers moeten niet hoeven twijfelen of ze welkom zijn in de kerk, BEAM
  • Marrienke voelde zich extra zondig omdat ze lesbi was, Visie
  • Een dossier van Nieuw Licht over 'LHBTI'ers in de kerk
  • Het was gebedsverhoring dat ze met een christelijke vriendin thuiskwam, Eva
  • Een normaal gesprek over homoseksualiteit in de kerk?, Lazarus