Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ken je mij?

Homoseksuele mannen en vrouwen delen hun ervaringen over sociale acceptatie in christelijke kring. Ze hebben allemaal te maken met het hetzelfde hete hangijzer in de kerk. Uit de kast komen als homoseksueel. Hoe reageren hun mede-gelovigen hierop? Welke ervaringen hebben ze? Welke worstelingen maken ze door? De deelnemers van het programma schrijven brieven aan elkaar en luisteren naar elkaars persoonlijke geloofsverhaal. Lees meer

De brieven die de deelnemers aan elkaar schrijven zijn indringend, eerlijk en heel persoonlijk. Ze  vertellen elkaar over hoe ze ontdekten dat ze homo- of biseksueel zijn. Hoe ze worstelden met het uit de kast komen en hoe hun omgeving en de christelijke kring waarin ze verkeerden hierop reageerde. Of ze ervoor kozen een relatie aan te gaan of celibatair te leven. En wat betekende hun coming-out voor hun eigen geloof?

Meewerkende organisaties

Wil je meer weten over dit onderwerp of ook jouw verhaal delen? De onderstaande organisaties staan voor je klaar met meer bemoediging en informatie.

Wijdekerk
Heb je een luisterend oor nodig? Stichting Wijdekerk wil er voor jou zijn. Geen mens is gemaakt om alleen te zijn met zorgen en vragen over zijn seksuele gerichtheid of gender identiteit. Ook voor ouders van LHBT+-kinderen wil Wijdekerk er zijn.

Stichting Verscheurd
De Stichting Verscheurd zet zich in om, zonder een standpunt in te nemen en met liefde en wederzijds respect, het gesprek over homoseksualiteit en geloof aan te gaan.

Geheim Begin
Komt jouw kind uit de kast? Dan kan er veel op je afkomen. Wat betekenen al die letters? Hoe gaat homoseksualiteit en geloven samen? Hoe doen andere ouders dit?
Kom jij op latere leeftijd uit de kast? Hoe vind je je weg in je nieuwe identiteit? Wat als je mensen om je heen verliest om die reden? Op geheimbegin.nl delen we verhalen over jou en mij.

Hart van Homo's
Hart van Homo's gaat voor een hart vol liefde - in de eerste plaats van en voor God. Van daaruit stimuleren wij homoseksuele jongeren om op een overwogen manier met hun homo-zijn om te gaan. Onze eigen visie is dat het single blijven dan op z'n minst een serieuze optie is. Naast bijbelstudiegroepen, bieden we e-coaching aan.

HolyBe
Ben je nog in je eigen zoektocht of je bij de regenboogfamilie hoort? Holybe.nl is de online community voor christelijke LHBTI'ers. We delen verhalen via Instagram en vloggen op YouTube. Jij bent zeker niet de enige, dus laten we er voor elkaar zijn. Onze boodschap? Heel simpel: God houdt van jou, ondanks...

Wellicht ook interessant voor jou:

Hemel, hel & regenboog

De documentaire Hemel, hel & regenboog volgt John Lapré (35) op zijn missie om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en zo de refo- en evangelische wereld van binnenuit te emanciperen.

Alles van waarde

In de schaduw van een kerk worden ’s nachts twee mannen, Marc en Rick, in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Antihomogeweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte? Welke geheimen spelen er nog meer in deze religieuze gemeenschap? Kijk deze indrukwekkende film

De kast, de kerk & het koninkrijk

In de documentaire De kast, de kerk & het koninkrijk vertellen drie generaties gelovige homoseksuelen over hun leven en geloof. Vaak legden ze een lange, moeilijke weg af om hun geloof en hun geaardheid met elkaar te verenigen. Ook ondervonden ze weerstand in hun kerk, maar ze weigerden eruit te stappen.

Ik ken er geen, ik ben er geen

Hoe is het voor LHBT'ers om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar 'homo' niet meer is dan een grap of scheldwoord? Wat is de rol van christelijke hetero's in het creëren van een veilige kerk voor iedereen? Televisiemaker Marnix Haak gaat met deze vraagstukken aan de slag. Samen met domineeszoon en homoseksueel Frans Blokhuis gaat Haak op pad om verhalen te horen van jongeren die in de kast én in de kerk zaten.  Kijk deze indrukwekkende docu.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--