Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mari staat op

Hulp bieden aan iemand met een handicap is vaak goed bedoeld. Maar: vraag het eerst! Filmmaker Mari Sanders maakt de komende weken in zijn rolstoel een reis door ons eigen land. Samen met andere mensen met een handicap wil hij jou laten zien dat hij veel meer zelf kan dan je misschien zou denken. Lees meer

Vanaf zondag 9 mei om 20.25 uur op NPO 2

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Bekijk nu via NPO Start

Kijk, ik kan veel zelf!

Kijk, ik maak mijn eigen docu

Hoe ziet onze samenleving eruit door de ogen van mensen met een handicap? In de vierdelige EO-serie Mari Staat Op neemt Mari Sanders je mee in zijn persoonlijke zoektocht naar acceptatie in de wereld van de ‘normale’ mensen.

Mari gaat op zoek naar antwoorden op vragen die hem dagelijks bezighouden. In hoeverre wordt zijn identiteit bepaald door zijn handicap? Welke invloed heeft dit op zijn eigenwaarde, relaties, liefde en seksualiteit? Zal hij ooit nog kunnen lopen?

In de laatste aflevering van het EO-programma ‘Mari staat op’ komt Mari Sanders in actie om de beeldvorming rond mensen met een handicap te veranderen. Mari: “Het feit dat ik niet kan lopen, is niet de echte beperking. Het feit dat de samenleving hier niet mee om kan gaan, is de echte beperking.” Samen met andere mensen met een handicap laat hij in het programma zien dat hij meer kan dan vaak wordt gedacht.

Bekijk de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--