van 19 t/m 24 juli om 21.35 uur op NPO 1

Meer dan Goud

Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edith Bosch en Hennie Kuiper zijn deze zomer te zien in een nieuw seizoen van het televisieprogramma ‘Meer dan Goud’. Ook zijn ze te horen in de speciale podcast die gemaakt wordt bij het programma. Jarenlang hebben de oud-topsporters alles op alles gezet om de beste te worden én te blijven. Aan de hand van foto’s blikken ze terug op bijzondere momenten uit hun sport- en privéleven. Openhartig praten ze over unieke prestaties, zwaarbevochten overwinningen en ontroerende gebeurtenissen. Daarnaast gaat EO-presentator Kefah Allush in gesprek met de sporters en een door hen gekozen speciale gast in de ‘Meer dan Goud podcast’.

Bekijk binnenkort op NPO Start

Bekijk de laatste aflevering

Van vrijdag 23 augustus 2019 op

Bas van de Goor
Bas van de Goor

vrijdag 23 augustus 2019

De erelijst van de deelnemers van dit tweede seizoen van ‘Meer dan Goud’ is indrukwekkend. Bij elkaar vertegenwoordigen de zes oud-topsporters 12 olympische medailles, 9 wereldtitels, 9 Europese titels en de UEFA Champions League. Danny Blind, Maartje Paumen, Annemarie Verstappen, Michel Mulder, Edith Bosch en Hennie Kuiper verbleven voor de opnames van ‘Meer dan Goud’ een week lang met elkaar in kasteel Rechteren in Dalfsen. Ondanks hun diverse sporten en achtergronden herkennen ze veel in elkaars leven en ervaringen.

Tijdens het ontbijt en het diner delen ze kostbare kleine en waardevolle grote momenten uit hun sport- en privéleven. In de karakteristieke setting van het kasteel in Overijssel lachen en huilen de deelnemers met elkaar. Samen herbeleven ze grote pieken, maar ook de dalen die ze in hun actieve carrière hebben doorgemaakt. Ook spreken ze de ander moed in, houden ze elkaar waar nodig een spiegel voor en genieten ze van gezamenlijke activiteiten waarbij hun winnaarsmentaliteit soms toch weer de overhand krijgt.

Oprechte verhalen
“In de wereld van topsport telt alleen de winst. Maar voor de atleten zijn sommige momenten kostbaarder dan het winnen van goud”, vertelt EO-hoofdredacteur Herman Wegter. “We horen van zes absolute kampioenen wat de medailles en de sport hen hebben opgeleverd, gekost en geleerd. Hoe verliep de weg naar de gewonnen en misgelopen medailles? Dankzij de oprechte verhalen en de intieme setting krijgen we een goed beeld van de mens achter de sporter. Ook horen en zien we hoe zes sporters uit verschillende disciplines topsport beleven.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nieuw: ‘Meer dan Goud - de podcast’
Nieuw bij dit tweede seizoen van ‘Meer dan Goud’ is de podcast. Hierin worden alle sporters samen met een voor hen speciale gast uitgebreid geïnterviewd door EO-presentator Kefah Allush. Allush: “Omgaan met druk, discipline oefenen, het beste uit jezelf halen, afzien; de topsport zit boordevol vaardigheden. Maar welke levensles uit die tijd is het meest belangrijk in het leven van een sporter na die indrukwekkende carrière?”

Kefah spreekt bijvoorbeeld Danny Blind samen met zoon Daley over onder andere vaderschap en voetbal. Zo zegt Daley: ‘Ik denk dat je wel eens hebt gebaald als ik liever met mama een filmpje ging kijken, ook al was er voetbal op tv. Maar ik baalde ook wel als ik na een slechte training thuiskwam en jij alweer met je pionnetjes aan tafel zat om er over te praten. Het ging dan wel eens oor in oor uit.’

Andere speciale gasten die Kefah interviewt zijn Ronald Mulder, in de aflevering met Michel Mulder en wielercommentator José de Cauwer in de aflevering met diens beste vriend Hennie Kuiper. De podcasts zijn vanaf de uitzending te beluisteren via eo.nl/meerdangoud en de bekende podcastplatforms.