Ga naar submenu Ga naar zoekveld

#MijnPestverhaal

In de Week tegen Pesten zendt de EO het programma ‘#MijnPestverhaal’ uit hier delen kinderen in gesprek met Anne-Mar hun pestverhaal Lees meer

Nu te zien op NPO Start

#MijnPestverhaal is de opvolger van ‘De Plaagmuur’ en het met een Gouden Roos bekroonde programma ‘De Anti Pest Club’. Voor het zevende jaar op rij zet EO-presentatrice Anne-Mar Zwart zich in om pesten bespreekbaar te maken. In het programma delen kinderen in gesprek met Anne-Mar hun pestverhaal. De pestkop die bang is om zelf gepest te worden of niet weet hoe die moet stoppen. En de kinderen die zelf gepest worden. Ook hun verhaal van eenzaamheid en verdriet telt mee. Pesten kan je in een isolement brengen waardoor kinderen soms hele nare en onomkeerbare keuzes maken.

EO-presentatrice Anne-Mar Zwart over #MijnPestverhaal: “Kinderen die gepest worden, voelen zich vaak eenzaam en denken dat zij de enige zijn met dit probleem. Pas nadat zij hun verhaal hebben durven delen, komen ze erachter hoe dat oplucht. Ze voelen zich gehoord. En vooral: minder eenzaam.”

Pixelshit

De jeugdpodcast ‘Pixelshit’ is een zesdelige fictieserie van 15 minuten, gebaseerd op waargebeurde verhalen. In elke aflevering raakt een andere puber verstrikt in het complexe wereldwijde web. Tijdens een online audiotrip kruip je in de belevingswereld van het hoofdpersonage, wordt de complexiteit van ‘Pixelshit’ duidelijk en worden jonge luisteraars aan het denken gezet over hun online gedrag. De podcastserie ‘Pixelshit’ is vanaf 25 september volledig te beluisteren via streaming-apps op eo.nl/podcasts en zapp.nl/podcasts.

Weet dat je niet de enige bent

Lees ook over:

Weet dat je niet de enige bent

Presentator

Gepresenteerd door

Anne-Mar Zwart

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--