Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland plant bomen

Nederland plant bomen hoopt met elkaar te werken aan een groener Nederland. Koop een boom en plant die in de provincie naar keuze. Lees meer

Help Nederland groener maken

Plant een boom in jouw provincie

Plant een boom in jouw provincie

Draag jouw boompje bij aan een groener Nederland met nieuw bos in elk van de 12 provincies. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Ik doe mee en plant een boom

Wat is Nederland plant bomen?

Nederland plant bomen roept iedereen op om mee te werken aan een groener Nederland door het kopen (en planten) van bomen. Bomen zijn belangrijk voor ons klimaat. Ze zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een fijne leefomgeving.
Voor € 7,50 koop je een boom die wordt geplant in een van de nieuw te ontwikkelen bossen in elk van de 12 provincies. Zo dragen we bij aan een beter (leef)klimaat.    

Nederland plant bomen is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat in elke provincie terreinen beschikbaar komen om een nieuw bos aan te leggen en plant de bomen. Met Stichting Boomfeestdag werken we samen om (het geld voor) de bomen in te zamelen.

De campagne Nederland plant bomen liep van 18 november 2020 tot en met maart 2021 en bestond uit een online campagne en een serie korte tv-programma’s op NPO1.

sponsorbomen
Plant hier een boom

Lees ook over:

Plant hier een boom

Presentator

Gepresenteerd door

Bert van Leeuwen

--:--