Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oases in de Lage Landen

Kefah Allush op zoektocht naar kleine, eigenzinnige gemeenschappen dicht bij huis. Lees meer

vanaf zondag 11 juni om 12.35 uur op NPO 2

Nu de ‘Oases in de Orient’ voorlopig even onbereikbaar zijn, gaat Kefah dichter bij huis op ontdekkingstocht. Hij ontmoet mensen die zich in een snel veranderende samenleving vastklampen aan het verleden of zoeken naar een nieuwe toekomst. ‘Oases in de Lage Landen’ is een filmische expeditie langs diepgevoelde wortels, de angst voor verandering en de hoop op een nieuwe toekomst.

Bijzondere plaatsen, dichter bij huis

Het is een verrassende serie met de vertrouwde ingrediënten die ook ‘Oases in de Oriënt’ kenmerkten: adembenemende landschappen, onbekende verhalen en verrassende ontmoetingen. Presentator Kefah Allush is enthousiast over de bezochte gebieden. “Door de pandemie kon ik niet als gewoonlijk op avontuur gaan in verre exotische oorden. Maar het was een geweldige gelegenheid om eindelijk eens dichter bij huis bijzondere plaatsen te bezoeken en op te trekken met boeiende mensen. Het zijn zes prachtige portretten geworden van ‘Oases in de Lage Landen’.”

Gratis wandelingen

Gratis wandelingen

Wandel je mee? Wij sturen je graag 3 bijzondere Oases-wandelingen

Aanvragen

Oases in de Oriënt

Orient

Eerder ging Kefah Allush op reis naar kleine gemeenschappen in het Midden-Oosten, die zoeken naar een hoopvolle toekomst. Van paradijselijk eiland in oorlogsgebied tot ondergrondse dorpen aan de rand van de woestijn.

Bekijk via NPO Start

Presentator

Gepresenteerd door

Kefah Allush

--:--