Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op de dierenambulance met...

Bekende influencers rijden een dag mee met een vrijwilliger op de dierenambulance van de Dierenbescherming. Het is een ware rollercoaster met levensreddende acties vol spanning en emoties. Onder andere Anne Appelo, Gio Latooy, Hugo Kennis en Rachel Rosier stropen hun mouwen op om de vrijwilligers een dag te helpen. Hoe is het om vrijwilliger op de dierenambulance te zijn? En kunnen de BN’ers zich groothouden of pinken ze soms een traantje weg?

Nu kijken

Bekijk de laatste aflevering

Van vrijdag 19 maart 2021 op

Rachel Rosier
Rachel Rosier

Dit jaar is de dierenambulance van de Dierenbescherming zo’n 70.000 keer ingezet om zieke of gewonde dieren op te halen. Van een weggevlogen papegaai, een huis vol verwilderde katten tot aan dode dieren langs de weg; het komt allemaal voorbij. De influencers gaan een dag mee met een vrijwilliger naar een aantal meldingen die bij de dierenambulance binnenkomen. Ze leggen de meldingen uit, helpen de vrijwilligers het dier te verzorgen en laten vooral ook de liefde zien die de vrijwilligers voor hun werk hebben. Ook gaan ze zo nu en dan mee naar een dierenopvang waar gewonde dieren worden opgevangen. De BN’ers moeten flink aan de bak, want het werk op de dierenambulance is onvoorspelbaar en altijd spannend.

De helden van de dierenambulance
EO-presentator Anne Appelo vond het bijzonder om een dag met de dierenambulance op pad te zijn: “Ik had voordat ik een dagje meereed echt geen idee hoe het werk van deze vrijwilligers zou zijn. Het helpen van dieren in nood is zo belangrijk en het heeft me ook echt geraakt. Zeker toen we een konijn moesten laten inslapen, het was zo zwak en hulpeloos. Als je ziet met hoeveel liefde deze helden hun werk doen, dan heb ik daar grote bewondering voor!"

Televizier-Ster Jeugd 2021

Op de Dierenambulance staat in de voorlopige top-10 van jeugdprogramma's die kans maken voor de Televizier-Ster Jeugd 2021!
Nog niet gestemd? Dat kan nog steeds, tot en met maandag 20 september 8:00 uur via televizier.nl/jeugd. De winnaar krijgt de Televizier-Ster Jeugd uitgereikt op 14 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Presentatrice

Gepresenteerd door

Anne Appelo