Ga naar submenu Ga naar zoekveld

3Doc: Pretend Student

Mike en Luna zijn student. Tenminste, dat denken de mensen om hen heen. Lees meer

Nu te zien op NPO Start

De waarheid is dat ze al lange tijd zijn gestopt met hun studie. Niemand weet dat, vooral hun ouders niet. Bang om hen teleur te stellen en om niet te voldoen aan hun verwachtingen en die van de maatschappij hebben deze pretend studenten zich bedolven onder een web van leugens.

Bas, Stijn en Léon kennen deze situatie maar al te goed. Ook zij hebben jaren als pretend student geleefd. Toch hebben zij ervoor gekozen het hun omgeving te vertellen. Zij delen hun proces en de enorme opluchting die de waarheid hun bracht.

MIND Korrelatie
Zit je zelf ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Heb je een vraag of probleem waar je met iemand over wilt praten?
MIND biedt een anonieme hulplijn aan via MIND Korrelatie. Psychologen en maatschappelijk werkers geven antwoord op persoonlijke vragen en bieden hulp en advies. Je kunt contact opnemen door te bellen, mailen, chatten of whatsappen.

Contact opnemen

Lotte was een 'pretend student' en zag geen uitweg meer.

Lees het interview dat Eva en Ik Mis Je had met moeder Mieke.

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--