Spoorlijn, trein en natuur: over Rail Away

Rail Away

Een spoorlijn dwars door de bergen of juist steil omhoog? Dat en meer in Rail Away, dé tv-serie over markante spoorlijnen overal ter wereld.

Nu kijken

Bekijk de laatste aflevering

Van woensdag 28 oktober 2020 op

Rail Away is een tv-serie over markante spoorlijnen overal ter wereld. Elke aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert. Er is aandacht voor de treinen, de landschappen en culturen.

Er zijn niet veel mensen die een hekel hebben aan reizen. En met reizen bedoelen we niet het haastig vertrekken van een overvol vliegveld en binnen korte tijd opeens in een totaal andere cultuur, klimaat en tussen ‘vreemde’ mensen belanden. Met reizen bedoelen we het geleidelijk wennen aan een veranderend uitzicht en andere gezichten. Het natuurlijk en rustig toeleven naar zo'n omschakeling.

Spoorlijn en kunst

Een van de beste manieren om te reizen is met een trein en dat willen de programmamakers van Rail Away duidelijk maken. Door met een redelijke snelheid - nog aan menselijke verhoudingen aangepast - te reizen door een gebied of een land leer je dat veel beter kennen en waarderen. Ook krijg je bewondering voor de ontwerpers en bouwers van spoorlijn en kunstwerken.

Colofon

Uitzendtijd: 19.50 uur, NPO 2
Muziek: Hartmut Ewert
Audio-nabewerking: Poul Sven de Haan
Video-editing: Fred Rond, René Kras
Camera: Mike Rutten, Gerrit Albada
Geluid: Ronald Rutten, Jan Olsman
Productie, research, regie en montage: Joanne Brouwer en Gerben van Ommen
Voice-over: Bob van der Houven