Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rail Away

Een spoorlijn dwars door de bergen of juist steil omhoog? Dat en meer in Rail Away, dé tv-serie over markante spoorlijnen overal ter wereld. Lees meer

later dit jaar nieuwe afleveringen op NPO 2

Rail Away is een tv-serie over markante spoorlijnen overal ter wereld. Elke aflevering wordt een traject langs een aantal bijzondere locaties afgelegd, waarbij de trein als leidraad fungeert. Er is -behalve de trein- ook ruime aandacht voor het landschap en de geschiedenis en cultuur van de omgeving. De trein is als het ware de gids waarmee je een prachtige regio verkent.

Reizen vanuit je luie stoel

Duurzaam reizen is populair. Een van de beste en leukste manieren om dat te doen is met de trein en dat willen de programmamakers van Rail Away graag laten zien. Op die manier leer je een land en een gebied op een andere manier kennen. De trein is een mooi en duurzaam vervoermiddel en het reizen per trein heeft een heel eigen dynamiek. Dat laat Rail Away al ruim 25 jaar zien. Met dit slowtv-format wordt een avontuurlijke invulling aan duurzaamheid gegeven en kan de kijker vanuit de luie stoel mee op reis.

Ga mee en ontdek de mooiste treinroutes met Rail Away.

Jubileum: een nieuw seizoen, een 'Nacht van' en een boek

In 2021 bestond Rail Away 25 jaar! Een bijzonder jubileum voor het slow-tv programma dat al zo lang voor veel kijkers de ultieme ontspanning is. Beelden van mooie landschappen, unieke spoorlijnen, fantastische uitzichten en het kenmerkende rustgevende stemgeluid van voice-over Bob van der Houven typeren het programma. In de kerstperiode kwam 'Rail Away' met vijf gloednieuwe afleveringen, waaronder een unieke winterse uitzending met prachtige beelden van een met dik pak sneeuw bedekt Nederland.

Ter ere van het jubileum is er ook een boek verschenen: ‘Het Grote Rail Away Boek’, geschreven door de makers van het programma. De boeklancering vond op 20 november plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het prachtige koffietafelboek staat boordevol bijzondere verhalen van de makers van het programma en geeft zo een uniek kijkje achter de schermen.

In het weekend van 4 en 5 december was er een heuse ‘Nacht van Rail Away’. Een marathon van veertien herhalingen van verschillende seizoenen van het programma. De afleveringen waren geselecteerd door de fans van Rail Away op social media.

Rail Away nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles over markante spoorlijnen overal ter wereld ? Meld je vrijblijvend aan voor Rail Away nieuwsbrief.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

I-Trein4

Colofon

Uitzendtijd: 20.05 uur (december), 20.10 (januari) NPO 2
Muziek: Hartmut Ewert
Audio-nabewerking: Poul Sven de Haan
Video-editing: Fred Rond, René Kras
Camera: Mike Rutten, Gerrit Albada
Geluid: Ronald Rutten, Jan Olsman
Productie, research, regie en montage: Joanne Brouwer en Gerben van Ommen
Voice-over: Bob van der Houven

--:--