Ga naar submenu Ga naar zoekveld

's Werelds grootste rivieren

's Werelds grootste rivieren is een docuserie over de grootste rivieren van de wereld de Amazone, de Nijl en de Mississippi Amazone.

Per aflevering staat een rivier centraal. In de eerste aflevering ligt de focus op de Amazone, de grootste rivier op aarde. De Amazone heeft maar liefst 1100 zijrivieren, waarmee het het grootste stroomgebied ter wereld bestrijkt. Deze immense en indrukwekkende rivier vervoert maar liefst twintig procent van al het zoete water op onze planeet. In de volgende twee afleveringen worden de Nijl en de Mississippi in kaart gebracht. De Nijl roept wellicht beelden van piramides en farao's op, maar de rivier heeft nog veel meer voor je in petto. Voor mens en dier is de Nijl namelijk van levensbelang. De Mississippi stroomt door de markante en gevarieerde landschappen van Amerika, de rivier haalt zijn water uit maar liefst 31 staten.

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--