Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Serengeti

De natuurserie Serengeti volgt het leven van diverse bewoners van de savanne. Het gedramatiseerde verhaal is gebaseerd op het echte leven van Afrika’s meest fascinerende dieren. De levens verstrengelen zich en krijgen een dramatisch verloop.

De eerste aflevering begint met een tijd van overvloed in de Serengeti. Er is meer dan genoeg voedsel. Maar door een reeks onverwachte gebeurtenissen keren families zich tegen elkaar en komen relaties onder druk te staan. De wereld van enkele hoofdrolspelers staat opeens op zijn kop, waardoor de emoties hoog oplopen. Mannetjesbaviaan Bakari is jaloers, omdat zijn geliefde vrouwtje wordt ingepikt door de nieuwe, agressievere leider van de groep. 

Ook het leven van jonge hyena Zalika verandert ingrijpend als ze haar moeder verliest bij een afschuwelijke aanval door een paar solitaire mannetjesleeuwen. Hierdoor moet Zalika plotseling het leiderschap over haar familie overnemen.

Tienerolifant buitenspel

Ook tienerolifant Tembo moet in deze aflevering van Serengeti wennen aan een nieuwe rol in de familie. Zijn moeder Nalla, de matriarch van de groep, krijgt namelijk een nieuw jong. Tembo voelt zich door de gezinsuitbreiding buitenspel gezet in de kudde. 

Bekijk de trailer

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--