Thuis op 5

Thuis op 5 is het latenight-programma op NPO Radio 5 met heerlijke muziek en mooie verhalen.

Nu luisteren

Opnieuw pakt het EO-radioprogramma ‘Thuis op 5’ uit met de provincieweken op NPO Radio 5. In de zomermaanden nemen presentatoren Petra de Joode en Gerja Wolf de luisteraars mee door het land. Elke week staat een andere provincie centraal en in de eerste week is dat Overijssel.
Tijdens de provincie weken brengen dichters een ode aan de provinciën. Er zijn koks die culinaire gerechten maken uit de regio en Milou van Ommen trekt wekelijks door het land om moordlocaties op te zoeken. Wat is het verhaal achter de plek des onheils?

In het programma spelen kleine musea uit de provincie een rol en wordt er gekeken naar de actualiteit: wat speelt er op dat moment in die provincie? Naast luisteren en genieten van de radio, is er een rol weggelegd voor de luisteraars. Zij kunnen dagelijks meespelen met 'De Provincie Quiz'. Gerja Wolf: “Wat ik zo leuk vind aan deze weken is dat alle zintuigen aan bod komen. Horen, zien, ruiken, proeven. Dat maakt het heel compleet.”

En over ‘horen’ gesproken; wekelijks wordt er een artiest verwacht die in dialect zingt. Er staan namen op het programma als: Joe Buck, Leon Moorman, Gurbe Doustra en Swinder. Kortom heerlijke weken om het vakantiegevoel te beleven! Of je nou op vakantie gaat, of thuis blijft op 5.

Presentatoren

Gepresenteerd door

Gerja Wolf

Gepresenteerd door

Remco Hakkert