Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tygo in de jeugdcriminaliteit

In vier afleveringen kijkt Tygo verder dan korte, stereotype nieuwsitems met geblurde gezichten. Wie zijn deze jongeren? Lees meer

Tygo gaat op zoek naar de verhalen en complexe wereld achter de misdrijven. Een wereld tussen eigen verantwoordelijkheid en oneerlijke achterstand. Tussen pamperen en compleet loslaten. Hoe zijn de jongeren in deze criminele wereld gekomen? En hebben deze jongeren de veerkracht om er weer uit te komen?

Op zoek naar antwoorden volgt Tygo jongeren die veelvuldig in aanraking komen met justitie, zoals jeugdige drugsdealers en jongeren die geweldsdelicten plegen. Hij ontmoet hun families en de hulpverleners die er alles aan doen om hen op het rechte pad te krijgen.

In contact

Tygo is begaan met het lot van deze jongeren: “Ik vind het zo bizar wat ik ben tegengekomen. Om te zien hoe kinderen, want dat zijn het, zich begeven in deze wereld. Ik ben boos en verdrietig. Om het systeem en om die gasten. Maar ik heb ook hoop dat zij hieruit kunnen ontsnappen. Ik zie vaak talentvolle jongens, die het in zich hebben om eruit te komen”. Ondanks zijn betrokkenheid probeert Tygo het grotere plaatje te zien: “Ik hoop dat mensen naar deze serie kijken om te begrijpen hoe jongeren in deze situatie terecht kunnen komen, niet om hen te veroordelen.”

Jeugdcriminaliteit is vorig jaar voor het eerst in tien jaar toegenomen, blijkt uit cijfers van de politie. Ook het recidivecijfer baart zorgen: ruim 38 procent van de jongeren die een misdaad begaat, komt opnieuw in de criminaliteit terecht. Voor deze jongeren lijkt crimineel gedrag een gewoonte te zijn waarbij ze zich niets aantrekken van hun directe omgeving.

Talentvolle jongens

Voor Tygo is het de derde serie die hij maakt voor de EO in samenwerking met Man op de Maan (onderdeel van SimpelZodiak). Eerder was hij te zien in de veelbesproken series ‘Tygo in de GHB’ en ‘Tygo in de psychiatrie’.

Derde serie
Meer van Tygo?

Tygo in de psychiatrie

Meer van Tygo?

Tygo Gernandt duikt een maand lang in de complexe en gesloten wereld van de psychiatrie.

--:--