Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Typisch...!

In de documentaire-serie Typisch…! volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland.

Typisch Dordt

Onder de rook van Rotterdam en omringt door vijf rivieren ligt een van Nederlands mooiste steden. Het is een eiland eigenlijk met ‘Schapenkoppen’ als bewoners. Als ze hier over het water turen, spreken de Dordtenaren over de rest van Nederland dan ook wel als ‘de overkant’. 'Typisch’ meert voor drie weken aan in Dordrecht. In de volksmond gewoon ‘Dordt’.  

In de eerste week van Typisch Dordt maakt de kijker onder meer kennis met Ad de tegeldichter. De ganse dag schieten er gedachten en gedichten door het hoofd. De inspiratie die zijn grote liefde Leida én de natuur oplevert, eindigt steevast op een muurtegeltje.

Ook wordt Ruurd gevolgd. De afgelopen 27 jaar zat Ruurd vooral binnen, op kantoor. Maar sinds kort heeft hij zijn vaste baan bij de verzekeringsmaatschappij verruild voor het vrije leven van een pensionado. Eindelijk tijd voor zijn grote liefde; de voetbalclub.  

Blueszangeres Marianne Noble verlangt weer naar het podium. Optreden is voor haar als ademen; ze kan niet zonder. Ze heeft de stille hoop dat ze binnenkort toch weer de schijnwerpers in kan stappen…

Deze en nog veel meer bijzondere bewoners zijn vanaf maandag 01 november drie weken lang te volgen in Typisch Dordt.

EO nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--