Ga naar submenu Ga naar zoekveld

vanaf donderdag 2 december om 21.00 uur op NPO 3

Uit de bak

Criminelen worden al eeuwenlang bestempeld als de outcast van onze samenleving. Maar, bijna niemand kiest met voorbedachte rade voor een criminele carrière; de meesten groeien erin op, of komen door foute vriendjes op het boevenpad terecht. Vaak belanden ze dan in de bak om te boeten voor hun fouten. Opgeruimd staat netjes! Maar, heeft het eigenlijk wel zin om mensen op te sluiten?

In ‘Uit de bak’ delen vier dappere mannen en één bijzondere vrouw hun detentieverhaal met Dwight van van de Vijver. Hij kent één kant van de medaille heel erg goed, want hij diende ruim 20 jaar bij de politie. Nu trekt hij langere tijd met deze mensen op om die andere kant te ontdekken. Hoe pakken zij hun leven na de bak weer op? Hij ontdekt onder andere wat een lange tijd achter de tralies verblijven met je doet en hoe 'vrij' je eigenlijk bent als ex-gedetineerde.

Verschillende verhalen van heel verschillende mensen, met verschillende daden, en verschillende achtergronden en dromen. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben de celdeur achter zich dichtgetrokken en zich voorgenomen daar nooit meer terug te keren.

Presentator

Gepresenteerd door

Dwight van van de Vijver