Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Week van gebed voor eenheid

Het Nationaal gebed is de start van de Week van gebed voor eenheid van 16 tot en met 23 januari 2022. Lees meer

Bid mee met het Nationaal gebed voor vrede en verbinding op 15 januari

Nationaal Gebed

Klik hieronder om de uitzending van Nationaal Gebed terug te kijken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Waar bid jij voor?

Laat je gebedspunt hier achter of neem onderstaande punten mee in je gebed.

Steun het nationaal gebed met een gift

Steun het nationaal gebed met een gift

Wil jij het Nationaal Gebed steunen met een gift? Kijk hier voor de mogelijkheden

Ik wil meer informatie

Zaterdag, 15 januari is het Nationaal Gebed waarin we met zoveel mogelijk christenen gaan bidden voor vrede en verbinding. De EO organiseert dit samen met de Protestantse Kerk, MissieNederland, Raad van Kerken, Samen Kerk in Nederland en NietAlleen.  Verbinding is belangrijk, juist nu de coronacrisis ook in de christelijke wereld kan zorgen voor polarisatie. Uit de volle breedte van christelijk Nederland werken voorgangers mee, zo wordt het gebed voor vrede en verbinding uitgesproken door ds. Rhoïnde Doth, mgr. Gerard de Korte, ds. René de Reuver en drs. Ruth Sleebos. Het programma wordt gepresenteerd door Jurjen ten Brinke.

De initiatiefnemers ervaren een gegroeide verdeeldheid en polarisatie binnen families, geloofsgemeenschappen en in de samenleving naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis. Daarom roepen de gezamenlijke kerken en organisaties christenen op elkaar te vinden en te steunen in een nationaal gebed. 

Live programma en gebed

Van 20.00 – 21.30 uur spreken diverse christelijke vertegenwoordigers een gebed uit. Daarnaast wordt er aan de hand van persoonlijke verhalen duidelijk hoe de coronacrisis mensen raakt. Het programma is live te volgen via eo.nl/gebed en wordt verzorgd door de EO. Overige initiatiefnemers zijn de Protestantse Kerk in Nederland, MissieNederland, Niet Alleen, de Raad van Kerken in Nederland en Samen Kerk in Nederland. 

Thuis meedoen

Tijdens het programma kunnen mensen thuis meedoen. Dit kan persoonlijk, maar ook in groepjes van twee uit je geloofsgemeenschap.

Jurjen ten Brinke, EO-presentator en voorganger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam-Noord, hoopt dat veel mensen aanhaken bij dit initiatief.“De coronacrisis duurt lang. Mensen zijn onzeker en raken moedeloos. Daar boven opkomt de polarisatie door de verschillende meningen over dit onderwerp. Het is goed als we onze pijn en moeite neerleggen bij God en vragen om Zijn genade en vrede inonze harten en voor ons land.”

Aansluiten bij eerdere gebedsinitiatieven

Tijdens de gehele corona pandemie zijn er vanuit verschillende kerkelijke tradities(online) gebedsmomenten geweest, waarbij christenen gezamenlijk gebeden deelden voor de bestrijding van de pandemie en voor iedereen die hierdoor werd geraakt. Het Nationaal Gebed bouwt hierop voort en luidt ook de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen in. Daarin bidden christenen van 16 t/m 23 januari samen voor eenheid, wijk en wereld.

Het Nationaal gebed is de start van de Week van gebed voor eenheid van 16 tot en met 23 januari. 

Nodig anderen uit om mee te bidden

Bekijk handige downloads op de site van Nationaal Gebed.

Nationaal gebed

In 2020, aan het begin van de coronacrisis, werd ook een Nationaal Gebed georganiseerd. Via verschillende kanalen deden meer dan honderdduizend Nederlanders mee door gebedspunten aan te dragen en/of mee te bidden.

Meer lezen over Zingen & Bidden?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Zingen & Bidden en ontvang iedere 14 dagen een overzicht van de best gelezen artikelen, inspirerende podcasts en de mooiste programma's over muziek, gebed en het geloof.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--