Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wonder: verhalen van het onverklaarbare

Wat als jouw leven door één onverklaarbaar moment compleet verandert? Laat je raken door bijzondere verhalen in onze serie 'Wonder'. Lees meer

Elke woensdag een nieuwe aflevering op EO YouTube

In onze nieuwe YouTube-serie 'Wonder, verhalen van het onverklaarbare' vertellen mensen over de betekenis van een onverklaarbaar moment in een uitzichtloze situatie. Momenten zoals het overleven van een bizar ongeluk, bijna-dood-ervaring of onverklaarbare genezingen. Hoe heeft dit hun leven veranderd? En is dat moment geluk, een wonder of gewoon toeval?

Afl. 1 | Wilco van Rooijen overleeft de K2

Op de killermountain K2 snijdt een ijslawine de veiligheidslijnen door van de groep bergbeklimmers met expeditieleider Wilco. In overlevingsmodus kiest ieder voor zich. Wilco’s lichaam begint uit te vallen, hij heeft een bijna-doodervaring en weet als een wonder het basiskamp te bereiken. 11 anderen overleven de expeditie niet. Wilco hoopt mensen bewust te maken waartoe je lichaam in staat kan zijn en uitdagingen aan te gaan.

Nu te zien op het EO YouTubekanaal.

Afl. 2 | Dineke geneest door gebed

Dineke zit 14 jaar in een rolstoel door onherstelbare beschadigingen en ontstekingen aan haar gewrichten en banden. Tijdens een algemeen gebed op een retraiteweekend voelt ze een kracht door haar lijf gaan en weet ze dat ze is genezen. Maar dat bekend maken en opnieuw leren leven is een uitdaging. Na deze jarenlange chronische pijn en plotselinge genezing is ze enorm blij met haar leven nu en voelt zich een vrij mens.

Nu te zien op het EO YouTubekanaal.

Afl. 3 | Damaris' baby blijkt kerngezond

De zwangerschap van Damaris lijkt mis te gaan. Dan krijgt ze ’s nachts een droom: ze moet Jezus vertrouwen. Het kindje in haar buik blijft zitten, maar: er mankeert van alles... Damaris en haar man David krijgen abortus ter overweging. Een worsteling volgt en het stel bidt veel voor hun kindje. Dan volgt een wonderlijk moment: bij de 20 weken echo blijkt het kindje compleet gezond! Damaris ziet dat als een wonder, maar weet ook: het is niet vanzelfsprekend. Het kan een volgende keer ook anders kan gaan.

Vanaf woensdag 13 september te zien op het EO YouTubekanaal.

Afl. 4 | Mike kan na een zwaar ongeluk weer lopen

Jiujitsu talent Mike rent mee met een trein om zijn vrienden uit te zwaaien, maar valt tussen trein en perron. Daarbij verliest hij een oor en een been. Zijn andere been raakt door een hersenbloeding verlamd. Tegen de verwachting in komt Mike uit zijn coma. Hij moet zich voorbereiden op een leven in de rolstoel, maar begint langzaamaan weer gevoel te krijgen in zijn been. Hij leert opnieuw lopen en kan zelfs de rolstoel uit. Artsen noemen dit onmogelijk; Mike noemt het een groot wonder.

Vanaf woensdag 20 september te zien op het EO YouTubekanaal.

Afl. 5 | Ondanks een ongeneeslijke spierziekte, kan Remco weer lopen

Tijdens een vakantie gaat Remco’s lichaam opeens haperen. Al snel kan hij niets meer. De oorzaak blijkt een ongeneeslijke chronische spierziekte... Remco belandt in een rolstoel. Maar na een paar jaar begint Remco gevoel terug te krijgen. De dokter noemt het een wonder. Nu functioneert hij weer helemaal en wil hij deze hoop doorgeven aan anderen.

Vanaf woensdag 27 september te zien op het EO YouTubekanaal.

Afl. 6 | Willem raakt bedolven, maar overleeft 

Bij een concert in Roemenië, waar Willem één van de vele bezoekers is, wordt vuurwerk afgestoken. Er ontstaat brand en Willem en vele anderen raken bedolven door wegrennende mensen. De man bovenop hem stikt en valt over Willem heen, waardoor hij niet meer kan ademhalen. Als laatste redmiddel drukt Willem een gloeiendhete asbak tegen zijn mond. Hij voelt zich stikken en heeft een bijna-doodervaring. Uiteindelijk vindt de brandweer hem: hij leeft nog! Willem vindt het betekenisvol dat hij het overleefd heeft.

Vanaf woensdag 4 oktober te zien op het EO YouTubekanaal.

--:--