Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andries Knevel

Andries Knevel

Achtergrond en carrière

Andries wordt op 13 februari 1952 geboren in Naarden. Hij haalt zijn diploma HBS-B en studeert daarna Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Al snel maakt hij de overstap naar de studie Theologie. Na zijn studie gaat Andries aan het werk als Leraar Godsdienst en Maatschappijleer in Ridderkerk, waarna hij vervolgens aan de slag gaat bij de Evangelische Omroep. Eind 2021 namen Andries en de EO afscheid van elkaar. 

EO programma's

In 1978 begint Andries zijn loopbaan bij de Evangelische Omroep als Freelance Redacteur/Verslaggever voor het programma ‘Tijdsein Radio’. Elf jaar later wordt hij eindredacteur van dit programma. Vanaf 1992 presenteert Andries de talkshow ‘Het Elfde Uur’ waar onder andere premier Jan Peter Balkenende te gast was. In de laatste uitzending wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Andries is verder bekend van de programma’s ‘Knevel op Zaterdag’ en ‘Herberg de Verandering’. Samen met collega Tijs van den Brink presenteert hij onder andere ‘De Vijfde Dag’ en ‘Knevel en Van den Brink’. In 2017 maakt hij de overstap naar de afdeling Representatie bij de EO waar hij meewerkt aan programma’s voor en namens de protestantse kerken. Recente programma’s die Andries nog in 2021 presenteerde, zijn ‘Andries’, ‘Andries en de wetenschappers’ en ‘Groot Nieuws’ op NPO Radio 5.

Verder

Naast zijn werk op radio en televisie zet Andries een etherleergang op, bestaande uit dertig door hem geredigeerde boeken. Ook schrijft hij een aantal boeken over het medium televisie. Van 1993 tot 2006 is hij lid van de directie van de EO. In 2016 schrijft hij zijn boek ‘Het geheim van de paus’.

Alle artikelen van Andries

--:--