Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Arjan Lock

Arjan Lock

Achtergrond & carrière

Arjan Lock wordt op 22 juni 1971 geboren in Apeldoorn. Hij studeert Bestuurskunde en later Rechten. Na het afronden van de studies werkt Arjan voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Al snel maakt hij de overstap naar de Evangelische Omroep om te gaan werken als bureauredacteur bij het programma Tijdsein. Daar specialiseert hij zich in het maken van documentaires. In 1999 richt hij hiervoor zijn eigen bedrijf op, maar werd teruggevraagd bij de EO om te starten als hoofd van de afdeling Informatieve Programma’s en Muziek.

Sinds 2008 is Arjan voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij volgt Henk Hagoort op, die als bestuursvoorzitter aan de slag gaat bij de NPO. Op dat moment is Arjan adjunct-directeur. Sinds 2018 is Arjan het eenhoofdige Raad van Bestuur (directie). In zijn functie is hij pleitbezorger voor geloof en levensbeschouwing in het publiek bestel. Sinds 2018 is Lock ook voorzitter van het College van Omroepen. Dit is het belangrijkste adviesorgaan van de Nederlandse Publieke Omroep.

EO-programma’s

Op tv is Arjan bekend als mede-presentator van Ik mis je. Ook is hij regelmatig te zien in het programma Metterdaad en verzorgt hij optredens op de Nederland Zingt Dag. In 2020 was hij op Lesbos voor het programma Ogen van Moriain 2021 voor Kerst onder vuur en in 2023 is hij voor de tweede keer naar Oekraïne afgereisd met de vraag hoe Oekraïners Pasen beleven te midden van alle dood en verdriet.

Verder

Naast zijn werk als voorzitter van de Raad van Bestuur en presentator bij de EO, is Arjan onder andere lid van de Raad van Toezicht van het Leger Des Heils Welzijn en Gezondheid, Bestuurslid Stichting Leerstoel ‘De kerk in de context van de Islam’ en Voorzitter Bestuur Stichting Obadja Beraad.

Alle artikelen van Arjan

--:--