Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elbert Smelt, gastauteur

Elbert Smelt, gastauteur

Achtergrond en carrière

Elbert is geboren in Peru, Zuid Amerika, en daar opgegroeid tot zijn negende levensjaar. Daarna woonde hij op heel wat plekken in Nederland als domineeszoon en heeft hij veel gereisd tijdens zijn studie. Hij studeerde Geneeskunde in Utrecht en maakte altijd al veel muziek met ondermeer zijn broers in de band Trinity, met wie hij overal en nergens optreedt.

EO-programma's

De EO belde hem om een casting te komen doen voor het programma Topdoks in 2014 en het bleek een goede match. Niet alleen met de camera, maar ook met co-host Rachel Rosier. Sindsdien presenteert hij er als zzp’er lustig op los bij Topdoks, 'De Smerige Quiz' en onlangs startte hij met de podcast Kerk en Ik, waarin hij op zoek gaat naar de toekomst van de kerk. Hij draaide mee met Op de dierenambulance met van Zapp en het Zapp your Planet Bos en maakte in 2020 het programma Tussen Kop en StaartIn november 2023 presenteert hij samen met Rachel Rosier Topdoks in de tropen en in december Rachel en Elbert passen op.

En verder

Hij woont met zijn gezin in Amsterdam Bijlmer in een woonvorm van stichting Timon voor opvang van dakloze moeders en hun kinderen. Elbert is een geboren bruggenbouwer, entertainer en creatieveling op vele vlakken, houdt ervan van ouwe zooi iets moois te maken, en schrijft teksten en liedjes. Hij kenmerkt zich door enthousiasme, warmte en een aanstekelijk soort naïviteit. En of het met die medische loopbaan ooit goed komt? Dat ziet hij later wel.

Alle artikelen van Elbert

--:--