Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Achtergrond en carrière

Tijs van den Brink wordt op 5 augustus 1970 geboren in Nijkerk. Na het vwo volgt hij de School voor Journalistiek in Amersfoort. In 1993 gaat hij aan de slag als verslaglegger in de stad Leeuwarden voor het Friesch Dagblad. Begin 1995 wordt hij benoemd tot parlementair redacteur. In de loop van 1996 komt Tijs in dienst van de EO.

EO-programma's

In 1996 komt Tijs van den Brink in dienst van de Evangelische Omroep als chef van de politieke redactie. Hij is verantwoordelijk voor het politieke radio-uur Wandelgangen op NPO Radio 1 en voor politieke bijdragen binnen de actualiteitenrubriek Twee Vandaag. In 1999 wordt Tijs presentator van de De Ochtenden op NPO Radio 1. Later verzorgt hij de presentatie van onder andere de tv-programma’s Gelijk om Middernacht, Kortsluiting en Follow the Leader. Tijs is vooral bekend geworden door de actualiteitenprogramma's op televisie. Zo presenteert hij Twee Vandaag, Netwerk, Uitgesproken en de Tafel van Tijs. Acht jaar lang is hij een aantal maanden per jaar op werkdagen samen met Andries te zien in de talkshow Knevel en Van den Brink. In 2004 wint Tijs de Marconi-award voor beste radiopresentator. Ook is hij zes keer genomineerd voor de Sonja Barend-award voor het beste tv-interview.

Meer recente programma’s die Tijs presenteert, zijn Adieu God?, en NieuwLicht op NPO 2, Op1 op NPO 1 en het radioprogramma Dit is de Dag op NPO Radio 1. Rondom de verkiezingen in 2021 presenteerde Tijs Stemmen van Nederland en De verloren stem.
In het reisprogramma God, Jesus, Trump! gaat Tijs van den Brink langs bij christelijke Trump-stemmers. In de week voor de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden in 2021, komt Tijs met een vervolg van deze serie.
In Dit is de kwestie onderzoekt Tijs van den Brink, samen met Margje Fikse, Kefah Allush, Hans van der Steeg en Joram Kaat, morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit.
Tijs van den Brink presenteerde samen Giovanca Ostiana Het grote hokjesexperiment. In het programma worden bestaande vooroordelen per groep besproken.
In de derde serie van God, Jesus, Trump! reisde Tijs in de zomer van 2022 opnieuw naar Amerika om in gesprek te gaan met fanatieke Trump-supporters, complotdenkers en schietende Democraten.

En verder

Naast zijn presenteerwerk voor de EO, presenteerde Tijs tot maart 2014 jarenlang één keer in de week het NOS-programma Met het oog op morgen en interviewde mede het NOS-gesprek minister-president.

Alle artikelen van Tijs

--:--