Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verkiezingsdebat

In coproductie met de EO organiseren SKIN en SKIN-Rotterdam, twee organisaties voor internationale en migrantenkerken, een politiek debat in het kader van de Tweede Kamer verkiezingen.

De volgende kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen gaan met elkaar op maandag 1 maart in gesprek over drie thema’s: Chris van Dam (CDA), Don Ceder (CU), Natasha Hoesein (DENK), Salima Belhaj (D66), Andreas Bakir (FvD), Milka Yemane (GroenLinks), Jerzy Soetekouw (PvdA), Wouter van den Berg (SGP), Jasper van Dijk (SP), Liane den Haan (50Plus).

Thema 1 | Woningnood

Stelling: Mensen met een migratieachtergrond hebben verhoudingsgewijs meer last van de woningnood. De overheid heeft de plicht om voor voldoende beschikbare goede woningen te zorgen. De overheid moet dus garanderen dat iedereen gelijke kansen krijgt op de woningmarkt.

Thema 2 | Plek van geloof in het publieke domein

Stelling: Geloof is onderdeel van het mens-zijn en hoort daarom thuis in het publieke domein en niet weggestopt worden achter gesloten deuren.

Thema 3 | Rol van kerken bij integratie

Stelling: De overheid moet migrantenkerken erkennen als partner voor integratie van nieuwkomers

Gehele debat

Napraten op Clubhouse

Dezelfde avond organiseert de EO een Clubhouse kamer waarin we met elkaar napraten over het online verkiezingsdebat. In samenwerking met SKIN en SKIN-Rotterdam, organiseren we vanavond een online debat waarin 10 kandidaten van politieke partijen met elkaar het gesprek aangaan over thema's aangedragen door de internationale- en migrantenkerken. 

Werken bij de EO? Van harte welkom om de vacatures te bekijken!

Zie ook: SKIN Rotterdam

Schermafbeelding 2021-03-01 om 19.51.37
SKIN en EO organiseren online verkiezingsdebat

Lees ook over:

SKIN en EO organiseren online verkiezingsdebat
Don Ceder: 'Ik wil daar zijn waar ik het verschil kan maken'

Lees ook over:

Don Ceder: 'Ik wil daar zijn waar ik het verschil kan maken'
Izaline Calister: ‘Mijn vader begon weer te zingen toen mijn nieuwe moeder in zijn leven kwam’

Lees ook over:

Izaline Calister: ‘Mijn vader begon weer te zingen toen mijn nieuwe moeder in zijn leven kwam’
Clubhouse app

Napraten op Clubhouse

Vanavond starten we als EO onze eerste Clubhouse kamer waarin we met elkaar napraten over het online verkiezingsdebat. In samenwerking met SKIN en SKIN-Rotterdam, organiseren we vanavond een online debat waarin 10 kandidaten van politieke partijen met elkaar het gesprek aangaan over thema's aangedragen door de internationale- en migrantenkerken. Meer weten? Lees hier alles over in het artikel hieronder.

Nieuwsbrief Samen Geloven

Wekelijks geïnformeerd worden over inspirerende geloofsverhalen en initiatieven?

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--