Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De duisternis in mijn leven werd steeds sterker'

'De Verandering' met Shereen Jaeger

Shereen Jaeger wordt geboren in Paramaribo. Maar ze heeft net als haar Surinaamse vader een lichte huidskleur. Dat zorgt voor grote problemen.

Deel:

Op school wordt Shereen regelmatig gepest vanwege haar blanke huid. 'Ga terug naar je eigen land', hoort ze vaak. Als ze achttien is verhuist Shereen naar Nederland om daar te studeren. Ze hoopt dat het pesten in een nieuwe omgeving voorbij zal zijn. Maar dat is een illusie, want veel van haar pesters komt ze tot haar schrik in Nederland weer tegen.

Zorgenkindje

Shereen heeft het gevoel dat het verleden haar achtervolgt en haar gezondheid laat Shereen ook nog eens in de steek. “Ik was een zorgenkindje. Ik had allerlei problemen met mijn gezondheid waaronder een klaplong, astma en depressie." Als Shereen dan ook nog eens pech heeft met relaties, geen baan kan vinden en meerdere malen wordt aangerand, daalt haar zelfvertrouwen in de mensheid tot ver onder nul.

Reiki en taoïsme

Om een uitweg te vinden uit deze spiraal van ellende gaat Shereen op zoek naar hulp. Alhoewel ze gelovig is opgevoed zoekt ze afleiding in reiki. Via een masseuse komt Shereen in aanraking met het taoïsme. Maar het brengt haar niet de rust waar ze zo naar verlangt.

Duisternis

Mensen om Shereen heen zien dat ze alsmaar depressiever wordt en dat ze angstig wordt. Ze slaapt bijna niet meer en als ze wel slaapt, wordt ze gekweld door nachtmerries en enge dromen. Haar vriendin is zelfs bang dat Shereen zelfmoord zal plegen omdat ze op het punt staat om helemaal door te draaien. "De duisternis in mijn leven werd steeds sterker. Ik was wanhopig en schreeuwde het uit naar God, maar er kwamen geen antwoorden."

Hoe het afloopt met Shereen kunt u zien in 'De Verandering'.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'De Verandering'

Zaterdag 30 April, 18.35 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--