Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De laatste 24 uur' van Willeke Alberti: 'Mooier kan niet'

'Laatste etmaal' ontroert zangeres; vrijdag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

Willeke Alberti hoort in De laatste 24 uur (EO) van Bert van Leeuwen dat het 'laatste etmaal' van haar leven is ingegaan. Het valt haar in eerste instantie rauw op haar dak, maar dat verandert als ze zich overgeeft aan het idee. Wat ze in haar laatste 24 uur meemaakt, ontroert haar. "Mooier kan niet." 

Als Bert aanbelt, heeft Willeke nog geen idee wat haar te wachten staat. Ze heeft alleen een dag vrijgemaakt in haar agenda. “Wat zeg je nou?” roept Willeke Alberti geschrokken als Bert de boodschap brengt. “Ik ben er wel even van geschrokken", zegt de grande dame van het Nederlandse lied. Gelukkig heeft Bert ook goed nieuws. "Het wordt een prachtig laatste etmaal."

Willeke viert 75e verjaardag

Wat wil Willeke nog doen als ze de boodschap van Bert tot zich door laat dringen? Welke geliefden wil ze nog spreken? Ze beleeft haar 'laatste uren' op een bijzonder moment, omdat ze in de week van uitzending 75 wordt. Mooie, blijde en ontroerende verrassingen volgen elkaar op. Zo belandt Willeke met haar zoon Johnny de Mol op het racecircuit van Zandvoort.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Gaan we daarin rijden?” roept Willeke lachend als ze de snelle Lamborghini ziet staan. “Voor alles is een leeftijd, ik vond het echt doodeng,” lacht Willeke als Bert na afloop vraagt hoe het was.  

Bert van Leeuwen over 'De laatste 24 uur'

Het EO-programma De laatste 24 uur neemt de kijker mee op een bijzonder avontuur. In vier verschillende aeveringen beleven we de ‘laatste 24 uur’ van de BN’ers: Albert Verlinde, Willeke Alberti, Roos Schlikker en Jörgen Raymann. “Het laat je stilstaan en ontdekken wat nu écht belangrijk voor je is. Voor wie je dankbaar bent, wat van waarde voor je is en wat jij voor anderen betekent,” vertelt EO- presentator Bert van Leeuwen. "Dit programma zet zowel de BN’ers als de kijker aan het denken. Wat maakt je leven waardevol en spreek je dat ook uit naar je geliefden?"

Haar ‘laatste uren’ brengt Willeke door met haar geliefde kinderen en kleinkinderen. “Wat fijn om dit ‘laatste uur’ door te brengen met de mensen die nu bij mij zijn op deze heerlijke plek. Wat ik deze 24 uur heb meegemaakt, is bijna een heel leven. We hebben het allemaal samen gedaan. Mooier kan niet!” benadrukt Willeke.  

De laatste 24 uur: Willeke Alberti

Vrijdag 7 februari, 21.30 uur, NPO 1

--:--