Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Een zomer lang muziek en inspiratie'

Geloofsverdieping via een online platform

Hoe kun je werken aan geloofsverdieping in een tijd waarin de wereld in rep en roer lijkt? Wanneer jouw kerk of gemeente niet bij elkaar kan komen vanwege het coronavirus? Aanbiddingsband InSalvation geeft deze zomer online een uniek antwoord op deze vragen.

Deel:

Nederland is al maanden in de greep van maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Vakanties kunnen vaak niet doorgaan. Concerten worden geannuleerd en kerkdiensten kunnen niet op de normale manier plaatsvinden. Maar het internet biedt uitkomst. InSalvation presenteert daar een uniek, nieuw platform: de InSalvation Online Academy.

Het platform is opgericht door de band InSalvation, een band met een hart voor aanbidding en gerechtigheid. Online willen ze iedereen, privé of in een groep, van jongeren en jeugdgroepen tot huiskringen en muziekteams helpen om op unieke wijze tijd te investeren in de relatie met God. Dat gebeurt aan de hand van tien online modules waarin er veel ruimte is voor het woord van God en voor muziek.

Aanbidden

194_InSalvation-fotoshoot_2019-by-JKey_Photography_kopie

Jafeth Bekx is zanger bij InSalvation. “Ik merk ook dat het soms lastig is tijd en ruimte te vinden om met God bezig te zijn. Zelf ga ik dan even achter mijn piano zitten, alleen of met mijn vrouw en dochter. Dan zingen we samen. Waar we het normaal in de kerk doen met honderden mensen tegelijk, is het mooi dat er nu in zoveel huishoudens thuis aanbeden wordt. Misschien blijft dit op ook op de lange termijn zo, en nemen we dit mee als een soort 'mooie erfenis' vanuit de coronacrisis. God is gelukkig niet afhankelijk van de plaats of tijd waar we aanbidden, zolang we het maar blijven doen. En daar willen wij mensen bij helpen."

Egypte

De InSalvation Online Academy bestaat uit tien modules die mensen een zomer lang mee op reis nemen door het Bijbelboek Exodus. "We willen de deelnemers laten ontdekken wat de bijzondere tocht van de Israëlieten, vanuit slavernij naar het Beloofde Land, vandaag de dag voor ons betekent. En hoe deze reis weerspiegelt in ons leven.” De reis wordt uitgediept in woord, muziek en in een werkboek. “Iedereen heeft een ‘Egypte’ in zijn of haar leven,” vertelt Jafeth. Een ‘Egypte’ dat we achter mogen laten om samen, als één volk en in eenheid op weg te gaan naar het land, de toekomst die ons beloofd is.”

Modules

Verschillende gastsprekers - Wim Hoddenbagh, Tiemen Westerduin, David de Vos en Gor Khatchikyan – geven allemaal een korte en krachtige toespraak over het onderwerp van die week. Muziek en aanbidding nemen ook een belangrijke plaats in bij de verschillende modules. “Elke video start met vijftien minuten muziek en aanbidding. Als band zingen wij elke keer zo’n drie liederen waarmee we de module starten. De mensen thuis kunnen hiernaar luisteren of gewoon lekker meezingen. We hebben het in een live setting opgenomen, waardoor we het zo dicht mogelijk bij de mensen thuis willen brengen."

Meer informatie over de Online Academy is te vinden op www.insalvation.com, waar men zich ook kan aanmelden.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--