Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zendingsorganisatie GZB organiseert pinkstercampagne

'Het vuur uit de wereldkerk komt naar Nederland'

De GZB organiseert op zaterdag 15 mei een online pinkstercampagne, waarmee de zendingsorganisatie – samen met de wereldkerk – het vuur van Pinksteren wil doorgeven. Coördinator Diane Palm: “Mensen worden nog altijd wereldwijd geraakt door het evangelie.”

Deel:

“Als zendingsorganisatie staan wij voor een grote uitdaging,” zegt Diane. “De kerk heeft door de pandemie veel van haar vanzelfsprekendheid verloren en onze wereld is een stuk kleiner geworden. Tegelijkertijd is het unieke dat we opeens wereldwijd voor dezelfde uitdaging staan. Allemaal hebben we een crisis te verstouwen. De vraag is: hoe laten we nu op een andere manier zien dat de kerk er is, en dat het evangelie nog steeds levens kan veranderen?”

Wat is dit jaar het thema van de campagne?
“‘Houd het vuur brandend’ is het thema. Vorig jaar moesten we ons jaarlijkse evenement helaas annuleren, en inmiddels ervaren we allemaal de impact van deze hardnekkige pandemie. Tegelijkertijd zien we dat de kerk ook mensen heeft geraakt, in positieve zin: er zijn zo veel mooie verhalen om te delen. God werkt door mensen heen; dat geeft hoop. Daar past dit thema mooi bij.”

Het evangelie kent geen lockdown

Wat kunt u alvast over het evenement verklappen?
“Het idee is dat het vuur uit de wereldkerk naar Nederland komt. Mensen delen hun getuigenissen en tijdens het event worden die als een bemoediging naar Nederland gebracht. Wij ontvangen het vuur om het vervolgens ook weer door te kunnen geven aan anderen.”

Het online GZB-event 'Houd het vuur brandend' is voor iedereen op zaterdag 15 mei van 20.00-21.30 uur online te volgen (met inloop vanaf 19.45 uur). Van 19.15-19.45 uur is er bovendien een tof  voorprogramma voor de kinderen met Marcel en Lydia Zimmer.

Allerlei acties

“Verder organiseren we in de week vóór Pinksteren allerlei acties,” vervolgt Diane, “zodat anderen ook het geloof en het vuur mogen ontvangen. Denk aan wat meer sportieve acties, maar bijvoorbeeld ook aan een online gebedsbijeenkomst met de wereldkerk. Mensen uit verschillende continenten bidden samen om de Geest van Pinksteren in onze kerken. Daarvoor hebben we materiaal ontwikkeld, zodat je samen de Bijbel kunt lezen en bidden.”

(Tekst loopt door onder de foto.)

Diane Palm met fakkel
Diane Palm.

Waarom is het volgens u belangrijk om juist nu Pinksteren te vieren?
“Misschien vooral wel omdat het evangelie geen lockdown kent. Het zou jammer zijn als we ons in deze coronatijd niet meer laten aanwakkeren door de Geest. Pinksteren laat zien dat de Geest grenzen van culturen, maar ook letterlijke grenzen over gaat. Toen de Geest kwam, veranderde Hij bange, eenzame discipelen in krachtige getuigen. Zo wil Hij ook ons kracht geven en uitzenden.”

We liggen als kerk de laatste tijd “wel een beetje onder vuur”, besluit Diane. “Toch kunnen we ook nu laten zien dat we er als kerk zijn, en dat we de liefde van Jezus willen doorgeven. Wij hopen daarom dat de verhalen die we in dit online evenement vanuit de wereldkerk zullen delen, christenen in Nederland nieuwe energie geven. We staan er niet alleen voor en samen houden we het vuur brandend.”

Tekst: Tamara Brandemann
Beeld: Elvera Stitselaar

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--