Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 manieren van dankbaarheid tonen

“Heb je meer tijd voor creativiteit, lezen of stille tijd? Dat is een geschenk.”

Nu we met de dag moeten leven en per dag moeten kijken hoe het gaat met onze samenleving, is dankbaarheid misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het voor je gemoedstoestand fijn om elke dag stil te staan bij de kleine, mooie dingen in ons leven. En die zijn ons door God gegeven! Maar hoe toon je die dankbaarheid?

Deel:

1. Schrijf het op

Kies een speciaal notitieboekje en schrijf vervolgens elke dag drie dingen op, waar je dankbaar voor bent. Neem dit ook mee in gebed en kijk af en toe terug naar alle mooie dingen die er in je leven zijn.

2. Geef complimenten

Het is fijn om complimenten te krijgen, maar soms nog mooier om ze te geven. Op deze manier laat je zien dat je de mensen om je heen waardeert.

3. Stuur een kaartje

Ben je dankbaar voor die ene vriendin? Stuur haar eens een kaartje. Juist ook als ze dichtbij woont, een mooi gebaar wat ze misschien niet zo snel verwacht!

4. Gebedswandeling

Loop een rondje door een bos of park en neem alle schoonheid in je op. Bid tijdens je wandeling tot God en spreek je dankbaarheid naar Zijn schepping uit.

5. Houd een Bible journal bij

Bible journaling is een geweldige manier om op een creatieve manier je gevoelens te uiten. Zoek een vers over dankbaarheid uit en creëer een prachtige pagina in je dagboek, waar je nog graag op terugkijkt.

6. Worship

Een makkelijke manier om je dankbaarheid naar onze grote God te tonen is door een mooie worship cd of playlist op te zetten en gewoon lekker mee te zingen. Sluit je ogen en voel de tekst die je zingt echt. Alles is voor U. (10.000 Redenen is een aanrader)

7. Dankbaarheidsbrainstorm

Doe dit als activiteit met je gezin. Vooral nu kan het erg waardevol zijn, ook voor kinderen. Schrijf met z’n allen een paar minuten alle dingen waar jullie dankbaar voor zijn op post-its en plak ze daarna om en om op een muur. Zo kom je misschien achter andere dingen waar je nog niet eens aan had gedacht!

8. Begin de dag offline

Het nieuws zorgt er niet altijd voor dat je je dankbaar voelt. Je kunt je er angstig of moedeloos door gaan voelen. Begin de dag daarom rustig en zonder je telefoon. Leef echt even in het moment en besef hoe mooi de ochtend kan zijn.

9. Imperfectie

Niet alles loopt zoals je had gepland. Dat zagen we wel met het Coronavirus. Besef dat doordat sommige dingen misschien niet doorgingen, je andere dingen kon oppakken. Misschien heb je meer tijd voor creativiteit, lezen of stille tijd. Dát is een geschenk.

10. Armband

Draag een grote armband die je voelt zitten. Telkens als je wordt herinnerd aan de armband, doordat je hem voelt, spreek je even je dankbaarheid uit naar God.

Lees ook: Dankbaarheid, meer dan een trucje om je beter te voelen

--:--