Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 tips voor het vieren van een jubileum van een collega

Vandaag is onze lieve collega Sifra 25 jaar in dienst van de EO! Dat gaan we natuurlijk vieren. Onder andere met een heerlijk etentje met haar familie. Heb jij ook jubilaris op het werk? Hieronder 10 tips voor het organiseren van een jubileumfeest!

Deel:

1. Begin op tijd met plannen

Het is belangrijk om goed na te denken over wat de organisatie van het feest. Pak het aan als een project. Komt er een verrassing of niet? Wie wil helpen met het organiseren? Moeten er een uitnodiging komen? Hoe zit het met de versiering en de taart? Allemaal dingen om even goed na te lopen voordat je begint met de planning.

2. Uitnodigingen

Het is slim om iedereen een mail te sturen met informatie over het jubileum. Of stuur in ieder geval iedereen een herinnering op de dag van het jubileum zodat niemand deze bijzondere dag vergeet. Als er een bedrijfsuitje komt, stuur dan ook de uitnodigingen goed op tijd uit, denk ook aan de familie die eventueel uitgenodigd is.

3. Versiering

Zorg voor leuke versiering. Ook wanneer het feestje niet op kantoor plaatsvindt begint de pret toch bij een versierd bureau. Hang slingers op, zet een bloemetje op het bureau of zing een felicitatielied zodra je collega binnenkomt.

4. Eten

Misschien gaan jullie lunchen of dineren ter gelegenheid van het jubileum, maar op de dag zelf mag wat lekkers natuurlijk niet ontbreken. Een taart met een foto is altijd leuk, of een ontbijtje voor alle collega’s. Je kan ook met iedereen afspreken om wat lekkers mee te  nemen. 

5. Speech en terugblikken

Een speech klinkt saai, maar op zo’n jubileumdag of -feest is het wel gepast. Het is leuk om terug te blikken op de afgelopen werkjaren aan de hand van wat grappige foto’s en leuke verhalen. Ook is het leuk om terug te kijken naar de dag waarop de collega begon, welke dag was dat? Wat gebeurde er op dat moment in de wereld, wat was toen heel anders?

6. Persoonlijke cadeau ’s

Wat geef je iemand die 25 jaar in dienst is? Denk bijvoorbeeld aan een leuk fotoboek met mooie en grappige herinneringen, een krant compleet met allemaal verhalen en foto’s van alle collega’s, of gewoon een cadeautje per persoon. Op die manier maak je het wat meer persoonlijk dan dat je bijvoorbeeld een tijdschriften bon zou geven. 

7. Uitje plannen

Denk eens aan een ander uitje dan samen eten. Ga een middagje bowlen, varen of naar de dierentuin!

8. Georganiseerd uitje

Er zijn genoeg sites waar je een uitje compleet uit handen kunt geven zodat je je nergens druk over hoef te maken. Op https://www.showtime.nl/jubileumfeest/zijn bijvoorbeeld al heel veel leuke uitjes te vinden zoals een foodtruck festival of een dubbeldekker diner. Zo zijn er heel veel sites die dit organiseren, kwestie van even goed googelen! 

9. Social media

Ga los op Social media! Laat zien dat je aan je collega hebt gedacht en wees er als bedrijf trots op dat er iemand al 25 jaar in dienst is. Bijvoorbeeld op de Facebookpagina van je bedrijf. Vaak wordt dit gedaan met wat humor, leuke uitspraken of een grappige foto. Ook in de WhatsApp groep van het werk kan je even goed duidelijk maken dat die dag zeker niet over het hoofd wordt gezien!

10. foto’s 

Als jullie een uitje gaan maken met het bedrijf of met een paar collega’s, zorg er dan voor dat er foto’s worden gemaakt! Zo’n speciale dag moet worden vastgelegd vind je niet?

--:--