Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 verrassende uitspraken over Jezus

Wat zeggen Obama, Napoleon en Einstein over Jezus?

Laat je inspireren door deze uitspraken van Jezus door alle eeuwen heen. Welke vind jij het mooist?

Deel:

‘Niemand kan geloofwaardig Jezus spelen. Pas als je over water kunt lopen, begin je in de buurt te komen.’ (Danny de Munk)

‘Elk persoon is Christus voor mij, en omdat er maar één Jezus is, is elke persoon die ik ontmoet op dat moment de enige persoon in de wereld voor mij.’ (Moeder Teresa)

‘Jezus was de eerste socialist, de eerste die een beter leven zocht voor de mensheid.’ (Michail Gorbatjov)

‘Het christendom zal verdwijnen – wij zijn momenteel al populairder dan Jezus.’ (John Lennon)

‘Ik ben een Jood, maar ik ben betoverd door deze lumineuze figuur: Jezus is te kolossaal voor de pen van de praatjesmakers.’ (Albert Einstein)

‘Hij leefde als een grotere kunstenaar dan alle andere kunstenaars, want hij gaf niet om marmer, klei of verf – hij vormde mensen.’ (Vincent van Gogh)

‘Net als wij kende Jezus twijfels, net als wij kende hij angsten. Maar hij overwon ze.’ (Barack Obama)

‘Jezus zegt dat het voor een rijke lastiger is om te geloven, dan dat een kameel door het oog van een naald kruipt. Dat verhaal gaat over mij. Ik heb alles al en wil die mooie dingen niet kwijtraken.’ (Dennis van der Geest)

‘Jezus liet zien dat iedereen waardigheid bezit, ook als de vromen diegene dat ontzeggen. Dit houdt ik me regelmatig voor ogen en dat loont.’ (Angela Merkel)

‘Alexander, Caesar, Charlemange, en ikzelf hebben rijken gesticht. Maar dat baseerden ze op kracht. Jezus stichtte zijn rijk op liefde en er zijn op dit moment miljoenen die voor hem zouden sterven.’ (Napoleon)


Ken jij nog meer interessante uitspraken over Jezus? Deel ze hieronder in een reactie!

Geschreven door

Reinier Sonneveld

--:--