Ga naar submenu Ga naar zoekveld

12 Bijbelteksten om stil te staan bij dankbaarheid

'God verlangt ernaar dat wij Hem danken'

30 maart 2020 · Leestijd 3 min

Dankbaarheid leidt tot een gelukkig leven, dat maakt de Bijbel duidelijk. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit tegenwoordig. Eva benoemt 12 Bijbelteksten om stil te staan bij dankbaarheid.

1 Thessalonicenzen 5:16-18 
“Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.” 

Colossenzen 4:2 
“Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar.”

2 Korintiërs 9:11
“U bent in ieder opzicht rijk geworden om in alles vrijgevig te kunnen zijn, en uw vrijgevigheid leidt door onze bemiddeling tot dankzegging aan God.”

Filippenzen 4: 6-7 
“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.” 

2 Thessalonicenzen 1:3 
“Broeders en zusters, wij moeten God altijd voor u danken. Het past ons dit te doen, omdat uw geloof sterk groeit en uw liefde voor elkaar groter wordt.” 

Colossenzen 2:7 
“Blijf in hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en wees vervuld van dankbaarheid.”

Jona 2:9
“Maar ik zal mijn stem in dank verheffen en u offers brengen; mijn geloften los ik in. Het is de HEER die redt!” 

Lucas 22: 19
“En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: ‘Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.”

1 Kronieken 16: 34
“Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.”

Colossenzen 3: 17
“Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt voor hem.”

Colossenzen 3: 15
“Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar.”

Openbaring 5:13
“Elk schepsel in de hemel, op aarde, onder de aarde en in de zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen: ‘Aan hem die op de troon zit en aan het lam komen de dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in eeuwigheid.’”

Lees ook: Bijbelteksten voor rust in je hoofd

--:--