Ga naar submenu Ga naar zoekveld

12 Bijbelteksten om stil te staan bij dankbaarheid

'God verlangt ernaar dat wij Hem danken'

Dankbaarheid leidt tot een gelukkig leven, dat maakt de Bijbel duidelijk. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit tegenwoordig. Eva benoemt 12 Bijbelteksten om stil te staan bij dankbaarheid.

Deel:

1 Thessalonicenzen 5:16-18 
“Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.” 

Colossenzen 4:2 
“Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar.”

2 Korintiërs 9:11
“U bent in ieder opzicht rijk geworden om in alles vrijgevig te kunnen zijn, en uw vrijgevigheid leidt door onze bemiddeling tot dankzegging aan God.”

Filippenzen 4: 6-7 
“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.” 

2 Thessalonicenzen 1:3 
“Broeders en zusters, wij moeten God altijd voor u danken. Het past ons dit te doen, omdat uw geloof sterk groeit en uw liefde voor elkaar groter wordt.” 

Colossenzen 2:7 
“Blijf in hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en wees vervuld van dankbaarheid.”

Jona 2:9
“Maar ik zal mijn stem in dank verheffen en u offers brengen; mijn geloften los ik in. Het is de HEER die redt!” 

Lucas 22: 19
“En hij nam een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood, deelde het uit en zei: ‘Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.”

1 Kronieken 16: 34
“Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.”

Colossenzen 3: 17
“Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt voor hem.”

Colossenzen 3: 15
“Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar.”

Openbaring 5:13
“Elk schepsel in de hemel, op aarde, onder de aarde en in de zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen: ‘Aan hem die op de troon zit en aan het lam komen de dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in eeuwigheid.’”

Lees ook: Bijbelteksten voor rust in je hoofd

--:--