Ga naar submenu Ga naar zoekveld

12 originele redenen om feest te vieren

Eigenlijk is er altijd wel een reden om feest te vieren!

Je verjaardag, een diploma en jubileum. Zo’n gelegenheid vier je vaak met taart, slingers en cadeaus. Altijd gezellig, maar echt origineel of verrassend zijn deze feestelijkheden natuurlijk niet. Natuurlijk zijn er nog tig andere redenen om een feestje te vieren! Doe 12 feesttips op en vier het feest mee!

Deel:

1. Voor elke behaalde 10…

... die door een van je kinderen - of natuurlijk door jezelf - gehaald is, regel je 's middags lekkere koeken voor bij de thee. Spreek met je zoon en/of dochter af dat ze moeten bellen, appen of sms’en bij dit goede nieuws en jij zorgt voor dit lekkers om het behalen van dit unieke cijfer te vieren!

2. De verjaardag van je Kareltje, Max, Poekie, Felix, of...

... vul jouw huisdier maar in! Vooruit, jaarlijks vieren we natuurlijk Wereld Dierendag, maar die dag kun je categoriseren onder Moeder- en Vaderdag... toch? Waarom geen speciaal verjaardagsfeestje voor je huisdier - bijvoorbeeld op de dag dat hij of zij bij jullie is komen wonen, als je de exacte datum niet weet. Tip van een Eva-collega: haal een portie shoarma voor de hond (en smul natuurlijk zelf ook met het hele gezin van shoarma). Prachtig om heel bewust stil te staan bij de warmte die jullie huisdier biedt.

3. Heb jij een eigen bedrijf? Vier elke gescoorde klus!

Voordat je midden in de uitvoering zit en je het euforische moment van het binnenhengelen van de klus alweer vergeten bent... is het mooi om het te vieren! Tijd voor een feestje, samen met je personeel (als je dat hebt natuurlijk). Misschien scoor je wekelijks een klus en lijkt het ietwat overdreven. Vier dan alleen de bijzondere opdrachten. En het hoeft natuurlijk niet altijd groots. Het ophangen van de slingers of met al het personeel de lunchtafel naar buiten verplaatsen en daar picknicken kan al een mooi feest-momentje zijn.

4. Meisjesdag!

Met je dochters, met je zussen, met een paar vriendinnen, met je nichten, met je vrouwelijke collega's, samen met je buurvrouwen... Iedereen kan een 'meisjesdag' vieren! Uiteraard doe je alleen maar 'meisjesdingen' en vier je dus dat je een meisje bent. Denk aan kleding ruilen of samen van een high tea genieten. Of regel een fotograaf, ga een middagje tutten en fotograferen maar!

5. De verjaardag van je opa of oma...

... ook als hij of zij al in de hemel is. Hoe bijzonder is het om juist op die dag als familie weer samen te komen, zoals je voorheen ook deed? Om oma's of opa's lievelingsgerecht te eten, herinneringen te delen en ook om gewoon een goed moment te hebben met heel de familie. Plan ook eens een uitje naar de omgeving waar opa of oma is opgegroeid en haal daar herinneringen op. Die dag was vroeger ook 'gereserveerd' voor een feest voor oma, waarom niet gewoon zo houden?

6. Je belastingteruggave...

En elke andere financiële meevaller die je maar kunt bedenken. Een loonsverhoging bijvoorbeeld. Hoe snel is het weer 'gewoon' en gaat het geld op aan de boodschappen? Pin - misschien heel verstandig alleen een gedeelte - en ga bijvoorbeeld met vriendinnen of met je gezin uit eten of een dagje weg.

7. De eerste dag van je vakantie

Ein-de-lijk! Je hebt vakantie! Hoe snel gebeurt het dat je deze dag ingeruimd hebt om de badkamer eens flink te schrobben of de koelkast te ontdoen van alle levensmiddelen die ver over datum zijn... Zonde toch eigenlijk? Vier deze eerste vrije dag en ga wat leuks doen. Pak alle oude fotoboeken uit de kast en neem uitgebreid de tijd om herinneringen op te halen, nodig een paar vriendinnen die ook vrij zijn uit en organiseer een 'girls only'-filmmiddag. Of doe lekker helemaal niks en houd een pyjamadag. Vergeet ook niet een klein feestje te vieren als de kinderen vakantie hebben. Misschien weten ze zelf een leuke activiteit waarmee ze de vakantie graag willen beginnen. Ook leuk om ze mee te nemen naar de boekwinkel en ze een nieuw boek voor de vakantie te laten uitzoeken.

8. Een zware toetsweek, de CITO-toets, examenweken...

Wacht niet met een feestje totdat je gerustgesteld bent rondom de goede afloop, maar vier vooraf dat het bikkelen voorbij is en dat er met de komende toets een bijzondere periode afgesloten wordt. Wat de uitslag ook wordt, als je zoon of dochter heel hard gewerkt heeft, is een lekkere 'favoriete' maaltijd toch minstens verdiend?

9. Persoonlijke, soms kleine, overwinningen

Je hebt eindelijk een keer 'NEE' gezegd. Een afspraak durven afbellen die helemaal niet bij jou past, omdat je er als een berg tegenop ziet. Vergeving gevraagd aan een ander. Zomaar een gezellig praatje gemaakt met de buren (iets wat je best spannend vindt), of... vul maar in. Vier deze persoonlijke overwinningen! Je hoeft het niet eens met een ander te delen, maar trakteer jezelf op een uurtje in de zon, een ontbijtje op bed (als je alleen bent, gewoon zelf maken en terug onder de lakens duiken) of midden op de dag een heerlijk badritueel. Feest: omdat je 't toch maar even overwonnen hebt.

10. Vier de liefde!

Met je vriendinnen, je echtgenoot, je kinderen, je vader, je moeder... Vul maar in. Vier - ook buiten Valentijnsdag om - zomaar op een dag dat je van ze houdt en van ze geniet. Zet op je dochters kamer een prachtige bos bloemen neer, plak op de achteruitkijkspiegel in de auto van je man een lief briefje , of pak datgene wat ze misschien toch al zouden krijgen - tandenborstel of nieuwe deodorant - feestelijk in. Een cadeautje uitpakken is tenslotte altijd een feestje.

11. De eerste dag van de lente, zomer, herfst, winter

Houd je van de verschillende seizoenen die Nederland in veelkleurigheid kent? Vier dan elk begin van een nieuw seizoen met een heerlijke gebedswandeling met God. Geniet buiten van de natuur en dank God voor de seizoenen.

12. Je zoon of dochter heeft een maand verkering

Vier deze prille liefde! Of beter, geef je zoon (of jonge schoonzoon) de tip om wat liefs voor zijn meisje te doen.

Tekst: Hilde Kooij

Bij feest hoort natuurlijk de lekkerste taart! Kijk hier voor een overheerlijk recept van red velvet cake. 

--:--