Ga naar submenu Ga naar zoekveld

#1Maaltijd: laat je ontbijt staan

Bijzondere zendingscollecte tijdens Digitale Pinksterconferentie

Op Tweede Pinksterdag laten tienduizenden mensen hun ontbijt staan en doneren in plaats daarvan geld. Op deze manier leven ze mee met de allerarmsten die hongerlijden als gevolg van de coronacrisis. De actie #1Maaltijd wordt georganiseerd door 9 hulporganisaties, in het kader van de zendingscollecte van de digitale Pinksterconferentie.

Deel:

Traditioneel houdt Opwekking op de maandag van de conferentie een zendingscollecte. De opbrengsten hiervan zijn niet voor de bestrijding van de onkosten van de conferentie, maar worden verdeeld onder hulpverleningsorganisaties. Daarmee wil Opwekking uitdelen van de zegen, evengoed in dit jaar bij de digitale Pinksterconferentie. Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: “Onze harten gaan uit naar de mensen in armoede die ontzettend hard worden getroffen door de coronamaatregelen. In veel landen betekent een dag niet werken, een dag niet eten. Wij kunnen én willen het niet aanzien dat er wereldwijd mensen omkomen door honger”.

Laat je ontbijt staan

Het idee achter de actie is dat tienduizenden mensen op Tweede Pinksterdag, tijdens de conferentie, hun ontbijt laten staan en 5 euro per persoon doneren. Flach: “Het lijkt me prachtig om dit met tienduizenden samen te doen, zodat we ook duizenden mensen een maaltijd kunnen geven”. Veel kerken, die doorgaans als groep de conferentie bezoeken hebben al aangegeven om als kerk aan te haken bij dit initiatief.

Laagdrempelig

Het geld dat wordt opgehaald wordt besteed aan voedsel voor mensen die wereldwijd in de problemen zijn gekomen door de lockdown. Tiemen Westerduin (Compassion): “Door als organisaties samen te werken, bereiken we de meeste mensen. We denken dat we met #1Maaltijd een laagdrempelige actie hebben neergezet: hoe meer mensen mee doen, hoe meer mensen wij weer kunnen helpen”. EO Metterdaad zorgt er als overkoepelende organisatie voor dat de giften op de juiste plaats komen in samenwerking met de andere aangesloten hulporganisaties.

Voor deze actie is een unieke samenwerking ontstaan tussen 9 hulporganisaties: Compassion, EO Metterdaad, Leprazending, Red een Kind, TEAR, VPE-zending, Kerk in Actie, World Vision, ZOA en Zending en Gemeente. Deze organisaties staan normaal gesproken op de Mission Boulevard tijdens de Pinksterconferentie.

--:--