Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 bijzondere kerststallen

Minimalistisch, modern of gewoon heel erg groot!

Kerststallen zijn er in alle soorten en maten. Wij gingen op zoek naar de leukste, mooiste en gekste varianten.

Deel:

1. Minimalistische kerststal
Waarom zit er eigenlijk zoveel verschil in de vormgeving van kerststallen over de hele wereld? En hoe minimalistisch kan die vormgeving worden zonder onherkenbaar te worden? Die vragen stelde kunstenares Emilie Voirin zich toen ze haar Minimal Nativity Set ontwierp. Het resultaat is een verzameling houten blokjes met de namen van de figuren erop gedrukt. Emilie maakte ook een premium set van messing, en een levensgrote variant in de Southwark Cathedral.

Minimal-Nativity-Cropped


2. Grootste kerststal van Europa
Fred van der Zwet en Roel den Dulk stellen al sinds 1999 hun jaarlijks groeiende kerststal open voor publiek. De ondertussen grootste kerststal van Europa is dit jaar in het Natuurmuseum Fryslân te vinden. Het tafereel beslaat een oppervlakte van bijna 100 m2 en bestaat uit ruim 1.750 figuren.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen3. Hipster kerststal
Zonnepanelen op het dak, Jozef (met knot) maakt een selfie en de wijzen bezorgen hun Amazon pakketjes op Segways. Deze kerststal past helemaal bij de hipsterchristen. Je moet er wel even 130,- euro voor neerleggen, maar daar heb je dan ook een handgeschilderde set in beperkte oplage voor.

5 bijzondere kerststallen
5 bijzondere kerststallen.


4. Grootste levende kerststal van Nederland
Op het Grote Kerkplein in Zwolle was op 17 december vorig jaar de grootste levende kerststal van Nederland te zien. In stallen met stro graasden lama’s, schapen en kamelen en door de hele binnenstad waren figuranten te vinden. De kerststal is onderdeel van het Kerstevent Zwolle, een evenement georganiseerd door Zwolse christenen om de diepere boodschap van kerst over de geboorte van Gods Zoon te vertellen. Meer dan 500 vrijwilligers droegen hun steentje bij.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
kinder-kerststal
--:--