Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 gezonde baksels: van pompoencake tot gezonde brownies

5 baksels met gezonde ingrediënten

Houd jij ook zo van lekker bakken, maar probeer je tegelijk wat gezonder te eten in dit nieuwe jaar? Wij zochten 5 heerlijke recepten bij elkaar, die ook nog eens goed voor je zijn. Weg met de suikerbommetjes, tijd voor verantwoorde tussendoortjes. Wij houden ervan!

Deel:

1. Havermoutmuffins met blauwe bessen

gezonde baksels gezonde havermoutmuffins

Deze muffins zijn een gezond en lekker tussendoortje. Of, zoals het recept deze gezonde baksels zo mooi beschrijft: "Er zit geen tarwe in en ook geen suiker, omdat de baksels zijn gemaakt van havermout. Maar toch zijn ze heel erg lekker en ook zoet. Misschien niet zo lekker als een echte muffin, maar hé, een appel is ook niet zo lekker als een stuk appeltaart."

Het recept voor deze fijne muffins vind je hier.

2. Gezonde brownies

IMG_4372.jpg

Wil je echt extreem gezonde brownies maken? Dan is dit recept wat voor jou! Dit fijne bruine baksel is glutenvrij, suikervrij en lactosevrij. En geloof ons, deze brownies zijn heerlijk! En er is maar éen manier om daar zelf ook achter te komen... Bak ze!

Het recept voor deze brownies vind je hier.

3. Notenkoekjes

vegan koekjes gezonde baksels

Ben je meer een koekjesmens? Probeer deze fijne notenkoekjes dan eens! Knapperig van buiten, een beetje chewy van binnen: wij houden van deze combi! 

Het recept voor deze notenkoekjes vind je hier.

4. Vegan kokos limoencheesecake

gezonde baksels vegan citroen kokos cake

Loopt jou bij het kijken van het plaatje ook het water al in de mond? En is cheesecake jouw favoriete cheese-variant? Dan is deze taart iets voor jou! Het kost je even wat tijd en moeite, maar zeker de moeite waard!

Het recept voor deze vegan kokos limoencheesecake vind je hier.

5. Pompoencake

gezonde baksels pompoencake

Ben jij een pompoen lover? Dan is dit echt iets voor jou! Deze pompoen cake is lekker gekruid en is ook nog eens heel goed voor je! En heb je wat pompoen over na dit recept? Dan maak je daar een heerlijk pompoensoepje van voor het diner. ;)

Het recept voor deze pompoen cake vind je hier.

Veel plezier met deze gezonde baksels!

Als je éen van deze gezonde baksels uitprobeert, stuur ons dan gerust een foto! Wij vinden het leuk om jouw creaties te zien.

Nog meer bak-inspiratie? Bekijk deze Bijbelse vijgenplaattaart eens!

--:--