Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Drenthe

21 januari 2021 | Leestijd 2 min

Nederland plant bomen
Nederland plant bomen

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Boswachterspas Beek en Bos – Hondsrug, Drenthe 

Afstand
17 km 

Startadres
Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen 

Boswachter Martijn Harms: “Martijn Harms: “Tijdens een wandeling door het oude landschap van de Hondsrug is het soms net alsof je naar een schilderij kijkt. Wandel tussen de oude dennen, over vroegere stuifduinen en de keienwegen en ontdek de diverse spechtensoorten in het bos.” 

Klik hier voor meer informatie.

 

Verdwenen Dorpen 13 - Deurze

Afstand
9 km 

Startadres
café De Aanleg
Asserstraat 63
9451 TA Deurze 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

Een wandeling op historische grond; jazeker. Het kan in Nationaal Park Drentsche Aa. De route voert door lange bomenlanen en een oud sterrenbos. 


Klik hier voor meer informatie.

 

Een goed bewaard geheim - Uffelte

Afstand
4 km 

Startadres
Informatiebord Rheebruggen
Anserweg
Uffelte 

En of dit een goed bewaard geheim is. Een relaxte wandeling voor in een gestolen uurtje. Kronkelige bospaden en zangweggetjes voeren je door de landgoedbossen van Rheebruggen.  


Klik hier voor meer informatie.

 

Het mooiste van Drenthe langs de Drenthse Aa 

Afstand
10 of 15 km 

Startadres
Station Assen 
Stationsplein 2
9401 KW Assen

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Eerst op je gemak met de trein naar Assen en dan genieten van al het moois van Drenthe. Ook in deze route weer een stuk Drentsche Aa, maar ook hunebedden, houten vlonders in veengebieden en nog meer goeds in het land van Bartje. 


Klik hier voor meer informatie.

 

Hunzedal (dag 2) - Borger

Afstand
21,1 km 

Startadres
Hoofdstraat 6 9531 CA Borger 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. Dat er ‘dag 2’ achter de titel staat, betekent niet dat je persé dag 1 hoeft te doen. Maar het mag natuurlijk wel. Op dag 2 leg je 21 kilometer af langs door boerenland, heidevelden en bossen. Onderweg spot je een gletsjerkuil en het mooie dorp Exloo. 


Klik hier voor meer informatie.

 

 

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram
Volg ons op Instagram

Blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen.

Terug naar progamma:

Alles over:

Duurzaam leven