Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Noord-Brabant

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Boswachterspad Bos en Heide 

Afstand
13,7 km 

Startadres  
Restaurant De Heksenboom 
Bosweg 40
5845 EB  Sint Anthonis 

Voor wie op zoek is naar gevarieerde boswandeling, is bij het Boswachterspad Bos en Heide in Sint Anthonis aan het juiste adres. Op deze route wisselen struikheide, stuifduinen, natte landschappen en bossen elkaar af. Onderweg kom je allerlei dieren tegen, zoals Schotse hooglanders, schapen en vele soorten zangvogels. Daarnaast kun je vanaf de stuifduinen genieten van een prachtig uitzicht over het hele gebied, waar je met een beetje geluk overdag reeën kunt zien lopen. 

Klik hier voor meer informatie.

Trage tocht Biezenmortel 

Afstand
11 km 

Startadres
Openbare parkeerplaats Loonse en Drunense Duinen
Oude Bossche Baan 11
5074 RC Biezenmortel 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

Maak een mooie, veelzijdige wandeling door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. De tocht bestaat uit een afwisseling van bloemrijke graslanden en vochtige bossen. Via smalle bospaden loop je door een rimboe-achtig bos. Het tweede deel van de tocht loop je over een droge zandwoestijn, die ook wel de Brabantse Sahara wordt genoemd! 

Klik hier voor meer informatie.

  

Boswandeling Vloedbos Biesbosch 

Afstand
10 km 

Startadres 
Parkeerplaats Jantjesplaat
Deeneplaatweg 1
4251 MS Werkendam 

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing. 

Dit is een bijzonder gebied, want een paar keer per jaar overstroomt dit gebied bij hoog water. Wilgen staan erom bekend dat ze lang onder water kunnen staan en het is dan ook niet gek dat je deze boom hier veel tegenkomt. Op de oever van de Nieuwe Merwede vind je de unieke vloedbossen, die dagelijks overstromen door eb en vloed. Het is een absolute aanrader om een bezoekje te brengen aan de prachtige wilgentuin van het Biesboschmuseum. Hier staan wel meer dan 40 soorten wilgen aangeplant! 

Klik hier voor meer informatie.

Wandeling Strabrechtse Heide 

Afstand
14,8 km 

Startadres
Stationsstraat 70 
5664 AT Geldrop 

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. 

Deze unieke wandeltocht vind je in de buurt van Eindhoven. Via het slingerende riviertje de Kleine Dommel loop je Geldrop uit en kom je terecht in het prachtige natuurgebied ‘de Strabrechtse Heide’. Hier kom je van alles tegen: een heidetuin, vennetjes, Schotse hooglanders en de kans bestaat dat je de herder met zijn kudde heideschapen voorbij ziet wandelen. Daarnaast is het ook absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het sprookjesachtige Kasteel van Heeze. Zin in een langere wandeling? Je kunt de route uitbreiden met het Rulse Laarzenpad, dat dwars door de vogelrijke weilanden gaat. 

Klik hier voor meer informatie.

  

Hertogenpad etappe 04 

Afstand
23,1 km 

Startadres 
Sint Jorisstraat 16-18
5253 BL Nieuwkuijk 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. 

Zin in een lange wandeling? Dan is het Hertogenpad een aanrader! De route is een combinatie van natuur en historie. Zo wandel je langs de voormalige spoorlijn ‘De Halve Zolenlijn’ van Nieuwkuijk naar de Moerputten. Deze spoorlijn was voor belang voor de schoenindustrie in de regio. Verder loop je langs gastvrije Brabantse dorpjes, stuifzand, veenmoerassen, over paarse heidevelden en soms drassige knuppelpaden. 

Klik hier voor meer informatie:

Plant een boom
Plant een boom

1 miljoen bomen voor nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram!
Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen.

--:--