Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Noord-Holland

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Wandelroute Boomplanterstocht - Schoorl 

Afstand
12 km 

Startadres
Buitencentrum Schoorlse Duinen
Oorsprongweg 1
1871 HA Schoorl 

Nergens in Nederland zijn de duinen zo mooi als in Schoorl. Zo breed en hoog zie je ze nergens. Deze route van Staatsbosbeheer gaat dwars door het oudste stuk bos van het duingebied. De veelal onverharde paden brengen je duin op en duin af. De route leidt niet naar het strand, maar wat houd je tegen om na de wandeling nog even koers te zetten richting zee? 

Klik hier voor meer informatie. https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/schoorlse-duinen/wandelroute-boomplanterstocht 

Trage tocht Hippolytushoef 

Afstand
16 km 

Startadres
Beltstraat (kruising Hoofdstraat/ Koningsstraat)
1777 HB Hippolytushoef 

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. 

In de kop van Noord-Holland krijg je bijna een Waddengevoel. Niet zo gek, aangezien Wieringen een voormalig Waddeneiland is. 6 kilometer van de route gaat over de Waddendijk. Geniet van het wisselende getij en de zilte geur van het water. 

Klik hier voor meer informatie. https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-hippolytushoef/18628/
 

Rondje Naardermeer 

Afstand
18,5 km 

Startadres
Gasterij Stadszigt
Meerkade 2
1412 AB Naarden 

Ok, toegeven. We spelen een beetje vals, want eigenlijk is deze route een hardlooptrail. Maar dit mooie stuk natuur willen we jullie niet onthouden. Dit beschermde natuurgebied aan de noord-westgrens van het Gooi is een waar vogelwalhalla. Een groot deel van het meren- en moerasgebied is niet toegankelijk voor bezoekers, waardoor flora en fauna ongestoord opleeft. 

 Klik hier voor meer informatie. https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/naardermeer/route/trailrun-naardermeer
 

 NS-wandeling De Bretten 

Afstand
10 km 

Startadres
Station Halfweg-Zwanenburg
1165 MJ Halfweg 

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.  

De ruigte in net buiten Amsterdam? Dat kan, wanneer je wandeling De Bretten doet. Dit gebied in Sloterdijk West wordt ook wel de laatste stadswildernis van Amsterdam genoemd. Metershoge bramenstruiken zorgen voor kruipdoor en sluipdoor paden. Door de twee speeltuinen onderweg is dit ook een leuke route voor gezinnen. 

Klik hier voor meer informatie. https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/de-bretten.html
 

Trekvogelpad etappe 08 

Afstand
14 km 

Startadres
Scouting Erica
Naardermeer  
1412 CV Naarden 

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route. 

Het langste ecoduct ter wereld ligt dus gewoon in Nederland. Natuurbrug de Zanderij verbindt het Hilversumse Spanderswoud met de Bussummer- en Westerheide en de Utrechtse Heuvelrug met het Gooimeer. Wandel langs het chique Laren. Of stop er een moment voor een kop koffie met uitzicht over de hei, voordat je het eindpunt in Hilversum bereikt. 

Klik hier voor meer informatie. https://www.wandelnet.nl/wandelroute/433/Trekvogelpad-etappe-08
 

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Volg ons op Instagram!
Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes van Nederland Plant Bomen.

--:--