Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 keer wandelen in Zuid-Holland

Bosrijke wandelroutes

De redactie van Nederland Plant Bomen verzamelde de mooiste wandelroutes door Nederland. Dus pak die wandelschoenen of kaplaarzen en ontdek al het moois dat ons land te bieden heeft!

Deel:

Boswachterspad Bergse Bossen

Afstand
10 km

Startadres
Parkeerplaats Mollenplaats
Rottebranddreef 50
Bergschenhoek

Wandelen in het bos, maar dan op een steenworp afstand van Rotterdam. Het kan in het Lage en Hoge Bergse Bos. De heuvels in dit gebied zijn aangelegd op het puin uit naoorlogs Rotterdam. Vanaf de uitzichtpunten heb je fantastisch uitzicht over de Rottemeren, met daarachter de skyline van Rotterdam. Geniet van deze gevarieerde wandeling.
Klik hier voor meer informatie


Trage tocht Leiden: Singelpark, Cronesteyn, Matilo

Afstand
13 km

Startadres
Station Leiden Centraal
Stationsplein 3
2312 AJ Leiden

Trage Tochten lopen zoveel mogelijk over onverharde wandelpaden dwars door boerenland en natuur in Nederland. De wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer.

De route begint in het historische centrum van Leiden. Vanaf daar gaat de route langs de singelgracht naar buiten, via park Cronesteyn naar Matilo, de reconstructie van het Romeinse legerkamp. Park Cronesteyn is een echt polderpark, buiten de stad. In combinatie met de stad Leiden biedt deze wandeling een combinatie van stad en natuur.
Klik hier voor meer informatie

Volg ons op Instagram!

Blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes van Nederland plant bomen.

Boswandelingen Landgoed De Horsten

Afstand
15 km

Startadres
Landgoed De Horsten
Papeweg 36
2245 AG, Wassenaar

Met de wandelingen van De mooiste boswandelingen van Nederland ontdek je de meest sprekende bossen, aldus bomenkenner Jan Ensing.

Wandel over het koninklijke landgoed De Horsten. De landgoederen zijn via Juliana en Wilhelmina overgegaan op Beatrix en nu is het in het bezit van koning Willem-Alexander. Het landgoed bestaat uit drie landgoederen: Raaphorst, Ter Horst en Eikenhorst. Geniet van deze gevarieerde wandeltocht. En sla het klimmetje naar de top van de Seringenberg niet over; koningin Wilhelmina deed daar inspiratie op voor haar schilderijen.
Klik hier voor meer informatie


NS-wandelingen Meijendel

Afstand
13 km

Startadres
Station Den Haag Centraal
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

NS-wandelingen zijn wandeltochten van station naar station. Handig voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Vanuit de trein stap je direct het Haagsche Bos in. Langs Paleis Huis ten Bosch wandel je over landgoed Clingendael de stad uit. Via de Waalsdorpervlakte loop je verder door de duinen van Meijendel, om uiteindelijk door de duinen van Wassenaar te lopen. Het is een afwisselende wandelroute door bos en duin.
Klik hier voor meer informatie


Wandeling Groene Hart, Hazerswoude

Afstand
16 km

Startadres
Carpoolplein Gemeneweg
naast de N11 bij afrit 7 ‘Hazerswoude’
Hazerswoude-Rijndijk.

Wandelnet heeft duizenden kilometers wandelnetwerk. Zoek een bestaande tocht of creëer je eigen route.

Tussen snelwegen, spoorlijnen, windmolens en nieuwbouwlocaties kun je al wandelend door het Groene Hart genieten van de natuur. Het is een ware vogeloase. Daarom is het verboden om tussen 15 maart en 15 juni te wandelen, dan is het broedseizoen. Maar de rest van het jaar is het genieten in de polder.
Klik hier voor meer informatie

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

--:--