Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7 geweldige musea om te bezoeken met je kind

Leerzaam, leuk en ontspannen

Slecht weer, mooi weer, energieke kinderen of nieuwsgierige tieners: met deze musea zit je hoe dan ook goed. Trakteer je oren op een geweldig orgelspel, bewonder een echte Vincent van Gogh of leun achterover, nip van je koffie en laat je kinderen los in de klimspeeltuin.

Deel:

Dit klinkt als muziek in je oren

Bij Museum Speelklok in Utrecht leren kinderen alles over zelfspelende muziekinstrumenten. In het museum kun je nu de tentoonstelling ‘Maak ’t even’ bekijken. Een tentoonstelling dat stilstaat bij het maken van instrumenten Hoe deden ze dat vroeger en hoe doen we dat nu? Hoe zit het met duurzaamheid? Verder zijn er voor kleine kinderen speciale rondleidingen en kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan de muzikale Escape Game.
Voor tickets en meer info kijk op: https://www.museumspeelklok.nl/

Op blind date met een kunstwerk

Op zoek gaan naar de kunstschat in de beeldentuin, het geurspel spelenof ga aan de slag gaan met een digitaal schilderij: bij het Kröller-Müller museum in Otterlo kan het allemaal. In dit museum bewonder je onder andere topstukken van Vincent van Gogh, Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Wil je je kinderen leren om echt te kijken naar kunst? Meld je voor je museumbezoek aan voor een blind date met een kunstwerk. Je ontvangt drie opdrachten waarmee je het kunstwerk beter leert kennen, bijvoorbeeld door zelf aan de slag te gaan met stenen of klei. Eenmaal in het museum ontmoet je dan eindelijk ‘je date’.
Voor tickets en meer info kijk op: https://krollermuller.nl/

De beste artikelen over het thema 'opvoeden' in je mailbox?

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief 'Opgroeien & Gezin'!

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Binnen en buiten plezier

Is jouw kind een echte observeerder? Dan is Madurodam wellicht iets voor jullie om te bezoeken. In deze Nederlandse miniatuurstad in Den Haag kijk je je ogen uit. Spot alle mini treinen en -molens. Liever actief? Kinderen kunnen aan de slag met water of het opwekken van windenergie. Valt het weer tegen? Leef je dan uit in de wereld van De Hollandse Meesters: de plek waar je mag klimmen en klauteren langs de kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars. Spring bijvoorbeeld in de sterrenballenbak onder de Sterrennacht. Of slinger aan de parels van het Meisje met de Parel.
Voor tickets en meer info kijk op: https://www.madurodam.nl/nl/de-hollandse-meesters

Je komt tijd te kort

GeoFort in Herwijnen is een spannend forteiland in Gelderland waar alles draait om de aarde, big data en geo-design. Laat je kinderen op avontuur gaan in de klimspeeltuin terwijl jij zelf een kop koffie in het restaurant drinkt. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten tijdens het bouwen van doolhoven of het bouwen met bamboestokken. In de GeoExperience kunnen kinderen meedoen aan de online en offline Minecraft Speurtocht. Er is ook nog een interactieve zandbak waar de kinderen vulkanen en bergen kunnen bouwen.
Voor tickets en meer info kijk op: https://www.geofort.nl/

Aan de slag

Een interactief museum waar je kunt spelen en ontdekken is het Discovery museum in Kerkrade. Steek je handen maar uit de mouwen want je gaat in dit museum écht ‘doen’ in plaats van alleen maar kijken. Stap in de voetsporen van een astronaut en zie de aarde zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons hebben ze nog een grote speeltuin: ‘Science Lab’. Hier staan experimenteren, knoeien, bouwen en testen centraal. In het Science-theater laten de ‘explainers’ van het museum met humor de allernieuwste ontdekkingen zien aan jou en je kinderen.
Kijk voor meer info en tickets: https://www.discoverymuseum.nl/

Stap aan boord

Dit is dé plek waar je de Nederlandse marine écht beleeft. Aan boord van de museumschepen van het Marinemuseum in Den Haag kun je interactieve tentoonstellingen zien over de geschiedenis van de marine. Je ontmoet zeehelden en bekijkt uniformen en wapens die de mensen van de marine hebben gebruikt. Het leuke is, dat de plek waar het museum ligt, de Oude Rijkswerf, ook gebruikt werd om marineschepen te bouwen en te onderhouden. Voor de jongste avonturiers hebben ze spannende speurtochten en voor de echte actievelingen zijn er verschillende workshops in het speciale kinderatelier. Mocht je je bezoek nog leuker willen maken, test dan je skills in de nieuwste vaarsimulatie ‘World of Warships’ en ‘Zeeslag’.
Kijk voor meer info en tickets: https://www.marinemuseum.nl/

Kort maar krachtig

Verveelt jouw tiener zich snel tijdens bezoekjes aan het museum? Het Rembrandt Amsterdam Experience is een innovatieve beleving waarbij je in 25 minuten door middel van videoprojecties wordt meegenomen naar de tijd waarin Rembrandt woonde. Tijd om je te vervelen krijg je niet, want deze ervaring zit vol special effects. Zijn jullie klaar met de 'experience'? Dan struin je daarna samen nog even gezellig door onze hoofdstad die vol geschiedenis zit.
Kijk voor meer in en tickets: www.rembrandtsamsterdam.com

Op zoek naar nog meer inspiratie voor uitjes die leuk zijn voor pubers? In Pubergedoe tippen we de leukste dagjes weg met tieners. Uiteraard lees je ook persoonlijke verhalen van puberouders en vertelt onder andere influencer Annemarie Geerts over haar gezin met pubers.

--:--