Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schoenen uit, sokken uit en lopen maar: 7x de mooiste blotevoetenpaden van Nederland

Een optimale beleving van natuur in eigen land

Houd je van een prachtige wandeling in de natuur en ga je een uitdaging niet snel uit de weg? Dan zijn deze blotevoetenpaden wellicht echt iets voor jou! Inderdaad: schoenen uit, sokken uit en lopen maar. Een optimale beleving van natuur in eigen land en daarnaast perfect voor een uitje met kinderen. Ga je voor stappen door de warme modder? Of spreekt klimmen over boomstammen jou meer aan? Hoe dan ook, elk blotevoetenpad zorgt voor een unieke ervaring.

Deel:

Blotevoetenpad Opende (Groningen)

Dit blotenvoetenpad is te vinden in het Groningse Westerkwartier. Het pad bestaat normaal gesproken uit een korte route (1,6 kilometer) en een lange route (3,4 kilometer). Op dit prachtige pad loop je met je blote voeten door de modder, over water en over gras. Uitdaging zul je tijdens deze tocht ook vinden, want om de sloot over te komen moet je op boomstammen klimmen of gebruik maken van een touw. Heb je onderweg wat rust nodig? Geen probleem! Onderweg kom je verschillende hangmatten tegen, maar je kunt ook altijd even plaatsnemen op een van de bankjes.

Meer info

BloteVoetenPark Brunssum (Limburg)

Ga op avontuur in het BloteVoetenPark Brunssum. Met een lengte van 4 kilometer is het blotevoetenpad in dit park de langste van de Benelux. Deze bijzondere route heeft van alles te bieden: een spannende hindernisbaan over de vijver, een watertrap, een scharrelpoel, een doolhof, modderbaden en schuilhutten. ‘Niks moet, ervaren mag!’ is hier het motto. Ben je klaar met wandelen? Rust lekker uit bij de BlotenVoetenHut, een gezellige brasserie met natuurterras, gelegen aan het begin van het park.

Meer info

Blote Voetenpad Brabantse Wal (Noord-Brabant)

Dit parcours (2,5 kilometer), gelegen in Bergen Op Zoom, loopt kriskras door Landgoed Lievensberg en is zeer gevarieerd. Natuurlijk kun je er wandelen door de modder, maar daarnaast is er ook een pad met kleine scherpe steentjes en er is een boomstammetjes pad, dat een beroep doet op jouw evenwicht. Wanneer je uitgewandeld bent veeg je je modderige voeten gewoon even af aan het zachte mos, ideaal!

Meer info

Natuur- en Blotevoetenpad Hof van Twello (Gelderland)

Dit 2 kilometer lange blotevoetenpad ligt in het midden van het land bij de unieke boerderij Hof van Twello. Een reis door verschillende landschappen en sferen, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Klim over boomstammen naar het moerasbos en plons, als je zin hebt, via de glijbaan in het water. Klaar met de wandeling maar nog geen zin om naar huis te gaan? Breng nog een bezoekje aan de streekwinkel, speelwei en het kascafé.

Meer info

Blotevoetenpad Zeewolde (Flevoland)

Het interessante aan dit blotevoetenpad is dat het bestaat uit veel verschillende ondergronden. Je loopt onder meer over mos, houtsnippers, grind, modder en steen. Deze unieke ervaring wordt echt compleet met een klim over de wiebelbrug. Het pad (1,5 kilometer) gaat door een prachtige bloementuin, grote biologische moestuin en een mooie labyrint op het gras. Daarnaast vind je langs de route twee hoge bungelbanken waar je even lekker kunt relaxen.

Meer info

Blote Voetenpad De Helderse Vallei (Noord-Holland)

Zin in een korte wandeling? Dan zit je hier op de juiste plek. Ondanks dat het pad maar 250 meter is, is het een veelzijdige route. Je maakt een rondwandeling langs de schapenweide en komt onderweg van alles tegen. Er is een boomstammen pad, speelduin, strekdam en een stukje wad. Daarnaast is er een bungelbank in het bollenland, een trekvlot, een loopgraaf en een wiebelbrug met grote stapstenen!

Meer info

Blotevoetenpad Drents-Friese Wold (Friesland)

Zoals de naam al doet vermoeden loopt de route (2 kilometer) langs de Drents-Friese grens. Voel met je blote voeten de dennennaalden, takjes, het zand en het koele water. Aan het eind van de wandeling is er gelegenheid om je voeten te wassen bij de wasplaats. Daarnaast zijn er bij het buitencentrum Blotevoetenhanddoekjes te koop, leuk om te hebben als herinnering!

Meer info

Geschreven door

Melissa van Akkeren

--:--