Ga naar submenu Ga naar zoekveld

7x de mooiste preken om terug te luisteren

Voor in je luie stoel of tijdens het wandelen

Of je nou al een tijdje niet naar de kerk bent geweest of die ene mooie preek nog een keer wilt terugluisteren: gelukkig is daar de technologie! Via je smartphone of laptop kun je heel mooie preken terugluisteren of terugkijken, op een moment dat het uitkomt voor jou. EVA zet een paar preken die je sowieso moet luisteren op een rij.

Deel:

1. Henk Binnendijk – Een vrouw naar Gods hart

De preken van Henk Binnendijk zouden verplichte kost moeten zijn. Niemand anders kan zo gepassioneerd vertellen over intiem wandelen met God als hij. Aan de hand van de vier Bijbelse vrouwen Rebekka, Maria (de moeder van Jezus), Maria van Magdalena en Maria (de zus van Martha) beschrijft Henk in deze preek hoe een vrouw naar Gods hart eruitziet.

Bekijk en luister de preek hier.

2. Joyce Meyer – Genieten van elke dag

In de dagelijkse preekpodcast ‘Enjoying everyday life’ van New York Times bestselling auteur Joyce Meyer, hoor je elke dag een korte preek van vijftien minute over je leven met God. Joyce neemt je mee in thema’s als Gods leiding, je tijd goed indelingen en levenshoudingen die je gelukkig maken (en houden). Manna voor elke dag!

Luister naar Joyce Meyer via Apple, Spotify of Stitcher

3. Tiemen Westerduin – Shalom

Als er één iemand is die ons iets kan leren over bewogenheid, dan is het wel Tiemen Westerduin. In deze preek vertelt hij dat Jezus niet alleen maar naar de aarde kwam om even juridisch iets recht te breien; Hij kwam om zichzelf verweven met jou en mij. Hij kent de losse draadjes in je leven en Hij kent de losse draadjes om je heen. Jij bent nuttig genoeg om jezelf te verweven met anderen, is Martins boodschap.

Kijk of luister de preek hier.

4. Ron van der Spoel – Mara

Ron van der Spoel sprak tijdens Eva's Kloosterretraite over de woestijnperiodes in ons leven, die we allemaal een keer zullen meemaken. In dit eerste deel over Mara – wat dorst betekent – spreekt Ron over de bittere bron in de woestijn, waaruit de Israëlieten niet wilden drinken. Wat is jouw reactie als je ‘dorst’ hebt? Kun je wachten zonder bitter te worden? Over deze vragen én over de uitdaging van hoop gaat deze bijzondere preek. Bonus: er zijn nog drie delen!

Luister naar Ron van der Spoel via Apple, Soundcloud of Spotify.

5. Tim Keller – De verleiding van schoonheid

Een boeiende preek over seksualiteit van niemand minder dan Tim Keller: kerkplanter, voorganger in de Redeemer Presbyterian Church in New york, begenadigd schrijver én spreker. Aan de hand van de Spreuken van Salomo vertelt hij hoe we de neiging hebben om seks te onderwaarderen én te overwaarderen, en hoe we dat kunnen oplossen.

Luister naar de preek van Tim Keller via Apple of PlayerFM

6. Beth More – Blessings of the Blessed God

Misschien moet je even wennen aan haar Amerikaanse accent en overenthousiaste stemgeluid, maar Beth Moore heeft je altijd iets bijzonders te leren. In deze preek over de brief van Paulus aan de Efeziërs verbaas je je over de talrijke geestelijke zegeningen die je in Christus hebt gekregen. Wil je meer van Beth Moore; deze preek is onderdeel van een serie over Efeziërs.

Luister naar de preek van Beth Moore via Apple, Subsplash of PlayerFm

7. Martin Koornsta – Als de Hemel de Aarde raakt

Met heel veel enthousiasme, passie en een flinke dosis humor vertelt Martin over wat er gebeurt als de hemel de aarde raakt. Heelheid botst met gebrokenheid, volmaakte liefde botst met pijnlijk leed, glorie botst met chaos. Zodra je bij Jezus hoort, ben je overgeplaatst van het koninkrijk van de aarde naar het koninkrijk van de hemel. Wij zijn geroepen om vertegenwoordigers van de hemel te zijn, waar op aarde we ook komen.

Bekijk en luister de preek hier.

Extra luistertip: Minella meets Henk Binnendijk: "God zoekt niet naar mensen die het kunnen, maar naar mensen die het níet kunnen."

Hoe abonneer ik me op een podcast?

Apple Podcasts (voor Apple): Open Apple Podcasts (voorheen iTunes) en zoek via het zoekveld rechtsboven. In het overzicht klik je op de podcast die je zoekt. Je bent nu op de podcastpagina van een programma. Als je klikt op 'Abonneer mij', worden de nieuwste afleveringen automatisch gedownload.

Stitcher (voor Android): Download de app in de Google Play Store. De app vraagt de eerste keer naar je interesses en bij 'browse shows' kun je zoeken op categoriën. Bij 'international' staan ook de Nederlandse podcasts. Voeg podcasts toe met het plusje bovenin en ontvang de nieuwste afleveringen direct.

Spotify (Apple en Android): Open de Spotify app en ga naar 'bibliotheek'. Onderaan het lijstje met 'afspeellijsten' en 'artiesten' staat ook 'podcasts'. Klik hierop en zoek de podcast die je wil luisteren. Spotify moet in de online modus staan om een podcast uit te zoeken.

Meer inspiratie opdoen? Beluister hier 9 podcasts die de moeite waard zijn!

BEELD: UNSPLASH

Geschreven door

Charlotte van Egmond

--:--