Ga naar submenu Ga naar zoekveld

8 slimme vakantietips voor ouders van kinderen met ADHD

Zoek een rivier, let op reviews en plan logeerpartijtjes

Een vakantieverblijf dicht bij een beek, een locatie waar je lekker actief kunt zijn en plan ook logeerpartijtjes om zelf tot rust te komen: met deze vakantietips voor kinderen met ADHD maak je het voor jezelf wat makkelijker.

Deel:

Vakantie met kinderen betekent niet voor elke ouder ontspanning. Een andere omgeving en het wegvallen van de vertrouwde dagplanning kan voor kinderen met ADHD juist voor onrust zorgen. Hoe doen andere ouders van kinderen met ADHD dat? We vroegen het via onze sociale media en ontvingen deze tips.

1. Let op de reviews

Let bij het boeken van een camping op de reviews. Wordt een camping geprezen om de rust en stilte? Dan is dat wellicht geen geschikte plek om met je kind te gaan kamperen als jouw kind een vroege vogel is die het lastig vindt om stilletjes te doen.

2. Naar de boer


Wel zin om te kamperen, maar niet op een camping waar mensen voor hun rust komen? Dan is kamperen bij de boer een tip voor jou. De kinderen zijn lekker veel buiten en mogen de boer volop helpen.

Wil jij nog meer tips over opvoeding in je mailbox?

Schrijf je nu in en ontvang elke twee weken de nieuwsbrief 'Opgroeien & Gezin'.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

3. Dammen bouwen

Zoek een vakantieverblijf dicht bij een rivier of beekje waar jouw kinderen al hun energie kwijt kunnen. Weg van het gillende animatieteam. En doe ook gelijk zelf mee. Samen actief zijn is voor je kind én voor jezelf leuk.

4. Maak afspraken

Er is geen school of een andere duidelijke dagplanning. Maak alsnog duidelijke afspraken met je kind wat je wanneer gaat doen. Bedenk ook samen uitjes en plan die om de dag.

5. Visualiseer de vakantie


Tegenwoordig hebben vakantieverblijven vaak filmpjes op YouTube staan om zo een goede indruk van ze te krijgen. Laat je kind alvast foto’s of filmpjes zien en bespreek wat jullie daar gaan doen. Slapen jullie in een vakantiehuis of caravan? Maak jullie vakantie visueel.

6. Verwachtingen

Let op je eigen (hoge) verwachtingen, het zou jammer zijn als je teleurgesteld raakt als jullie vakantie daar niet aan voldoet. Wat is er wel haalbaar voor jullie gezin?

Online training ‘Het hoogsensitieve kind’

Begrijp, begeleid & bevestig jouw hoogsensitieve kind

Online training ‘Het hoogsensitieve kind’

Ontdek alles over de invloed van hoogsensitiviteit op jouw (klein)kind en wat dit voor jullie beiden betekent. Bestel hem nu! Meer informatie over de training vind je hier.

7. Bijtanken


Deze tip wordt vaak genoemd door ouders van kinderen met ADHD, maar wordt ook vaak vergeten. Neem tijd voor jezelf. Vraag aan familie of vrienden of jouw kind een keertje mag komen logeren. Vind je het lastig om de zorg uit handen te geven? Weet dat mensen graag willen helpen en het vaak geen probleem vinden om een keer een nacht minder goed te slapen of een dag druk te zijn met het achterna hollen van jouw kind. Misschien krijgen ze daar zelf juist wel energie van.

8. Zorg voor lekker veel leesvoer


Lange rit voor de boeg? Zorg dat je veel Donald Ducks op de achterbank hebt liggen (of boeken en tijdschriften van andere favoriete kinderhelden).

Fotocredits Vitolda Klein via Unsplash

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--