Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9 boekentips voor een ontspannen zomer

Wegdromen bij een roman op een ligbedje op het strand, of iets bijleren met een interessante Bijbelstudie op een regenachtige zomerdag. De zomervakantie is in volle gang en een van de beste manieren om te ontspannen is met een goed boek. Eva heeft voor jou negen boekentips op een rijtje gezet, van zoetsappige romans tot meeslepende thrillers. Veel leesplezier!

Deel:

Onze donkerste nacht – Jennifer Robson

onze donkerste nacht, jennifer robson

In 1943 duikt de Joodse Nina onder bij de Italiaanse Nico en doet zich voor als zijn vrouw. Ze kennen elkaar nog maar net, maar moeten voor de buitenwereld doen alsof ze smoorverliefd zijn. Terwijl Nina en Nico een steeds betere band krijgen, worden Nico’s kennissen langzaamaan achterdochtig. Zal hun geheim verborgen blijven?

Onze donkerste nacht, Jennifer Robson, KokBoekencentrum, 400 blz., €21,99

Getrudes besluit – Lena Johannson

getrudes besluit

Gertrudes besluit is een meeslepende roman gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van De vrouwen van de Beiersdorf-trilogie, waarin Gertrude de ondernemer Oscar Troplowitz tegenkomt. Oscar neemt een laboratorium over en ontwikkelt de inmiddels welbekende Nivea-crème. Ondanks zijn succes ontwijken mensen uit hogere kringen hem vanwege zijn moderne opvattingen en omdat hij joods is. Getrude besluit Oscar een handje te helpen om zijn tegenstanders van gedachte te doen veranderen.

Getrudes besluit, Lena Johannson, A.W. Bruna Uitgevers, 400 blz., €15,-

Putten uit de Bron – Tineke Tuinder-Krause

putten uit de bron tineke tuinder krause

Tineke Tuinder-Krause biedt met Putten uit de Bron een interessante Bijbelstudie. Aan de hand van teksten, verwijzingen en vragen maak je kennis met vijftien Bijbelse vrouwen. Deze krachtige vrouwen ontdekken ieder op hun eigen manier dat God de onuitputtelijke Bron van levend water is.

Putten uit de Bron, Tineke Tuinder-Krause, Royal Jongbloed, 144 blz., €16,99

Onder de tulpenboom – Michelle Shocklee

onder de tulpenboom

Lorena wil niets liever dan schrijfster worden, maar neemt bij gebrek aan werk een opdracht aan bij een werkverschaffingsproject waarbij ze voormalige slaven interviewt. Ze ontmoet een 101-jarige zwarte vrouw die in haar jeugd vreselijke dingen heeft meegemaakt. De voorouders van Lorena hadden slaven en Lorena merkt dat racisme ook in de huidige maatschappij nog steeds een rol speelt.

Onder de tulpenboom, Michelle Shocklee, Brevier Uitgeverij, 320 blz., €21,99

Van huis uit – Marion Lutke

van huis uit

Wat je vroeger van huis uit hebt meegekregen heeft vaak meer invloed op je huidige leven dan je denkt. Als je je hiervan bewust wordt, kun je hier verandering in aanbrengen. Van huis uit is een praktisch boek met vragen en tips die je aan het denken zetten over jouw verleden en heden.

Van huis uit, Marion Lutke, Sestra, 143 blz., €15,99

Fortuna’ kinderen – Annejet van der Zijl

fortunas kinderenn

Fortuna’s kinderen begint met het verhaal van Leon, die in 1818 naar Washington vertrekt. Hij komt terecht in de stad Charleston, het centrum van de slavernij in Amerika. Leon wordt een succesvol zakenman, maar krijgt een verboden relatie met de slavin Juliette. Later in het boek lees je over hun kinderen en de moeilijkheden die zij tegenkomen.

Eva ging in gesprek met schrijfster Annejet van der Zijl. Het interview is hier terug te lezen.

Fortuna’s kinderen, Annejet van der Zijl, Hollands Diep, 288 blz., €24,99

Reisgenoten – Sharon Garlough Brown

reisgenoten

Vier vrouwen die allemaal zijn vastgelopen in hun leven ontmoeten elkaar in een christelijk retraitecentrum. De predikante Hannah, de weduwe Meg, de hardwerkende studente Charissa en de ongelukkige Mara maken hier dé spirituele reis van hun leven. Hun ogen worden geopend en hun levens veranderen compleet.

Reisgenoten, Sharon Garlough Brown, KokBoekencentrum, 416 blz., €17,99

Vitaal leven met de Bijbel – Rosalien McDonald

vitaal leven met de bijbel

Met het bijbels dagboek Vitaal leven met de Bijbel leer je aan de hand van praktische tips en Bijbelse inspiratie meer over een gezonder leven. De nadruk ligt op voeding en op wat de Bijbel hierover vertelt. In 24 weken leer je beter om te gaan met stress en om controle te hebben over je gedachten. Daarnaast vind je beautytips, suggesties voor meer beweging en Bijbelse inzichten om toe te werken naar een vitaal leven.

Vitaal leven met de Bijbel, Rosaline McDonald, Ark media, 240 blz., €20,-

De ontsnapping – Joel C. Rosenberg

de ontsnapping joel rosenberg

Twee mannen ontsnappen uit het concentratiekamp Auschwitz. Hun doel: de wereld waarschuwen. De ene man, Jean-Luc Leclerc, was een Franse predikant en leider van de opvang voor gevluchte Joden. Dit gaat mis en Jean-Luc wordt naar Auschwitz uitgezet. Hij probeert samen met de joodse verzetsman Jacob Weisz te ontsnappen. De geallieerden moeten weten van de gruwelijkheden die zich in Polen afspelen. Het lot van miljoenen mensen ligt in hun handen.

De ontsnapping, Joel C. Rosenberg, Mozaïek, 464 blz., €22,99

Geschreven door

Babette ter Horst

--:--