Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kennismaken met boswachter Ine

Ine uit Overijssel

Ine Nijveld is boswachter bij Staatsbosbeheer. Voor Nederland Plant Bomen laat zij de aankomende maanden alle mooie natuurgebieden en bossen zien die de provincie Overijssel te bieden heeft. Maar eerst maken we kennis met Ine...

Deel:

Wat wilde je vroeger worden?

"Toen ik klein was en door het bos liep fantaseerde ik al dat ik boswachter was... Dan reed ik op een paard door de bossen, in de zon, met een hond ernaast. Ja, ik romantiseerde het wel heel erg! Dat paard is er nooit gekomen, maar de hond is er wel even geweest. Ik bedacht vrij laat in mijn carrière pas dat ik echt boswachter wilde worden. Ik heb lang in de toerismesector gewerkt, ik ben moeder geworden en uiteindelijk via een omweg ben ik bij Staatsbosbeheer terechtgekomen. Ik realiseer me eigenlijk nu pas dat ik altijd een band heb gehad met de natuur."

Plant een boom
Plant een boom

Nieuw bos in elk van de 12 provincies: draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland. Samen zorgen we voor schone lucht en een gezonde leefomgeving!

Op welke momenten denk je; hierom ben ik boswachter!

"Als ik buiten ben voor mijn werk; dat stukje toezicht, dat gastheerschap, dat vind ik leuk om te doen. Als ik voor surveillance in het veld ben dan kijk ik rond en spreek ik mensen die recreëren in het bos, dat geeft net even dat stukje betrokkenheid. Ik houd van het verbinden van mensen met de natuur. Ik heb denk ik een goed inlevingsvermogen, dus ik kan met verschillende groepen overweg: van schaapsherder tot schoolklas. Waar je voor staat zit in je hart. Als ik bijvoorbeeld voor de klas sta, dan is het eigenlijk altijd goed. Als het maar vanuit je hart komt. 

En als ik in het bos loop en even rustig mijn voeten op de aarde voel, even mijn ogen dichtdoe en goed de natuur ruik, dan kan ik echt verbinden met de natuur, dan doe ik inspiratie op! Helemaal nu in de herfst, met al die prachtige kleuren. Ik voel me dan zo verbonden. Ik vind het heel fijn om als boswachter de natuur een stem te geven en iets voor de natuur te kunnen doen. Zonder natuur geen leven!"

Wat doe je graag in je vrije tijd?

"Ik vind wandelen heel fijn, en dan van die flinke wandelingen, in bos en heide. Heerlijk!"

--:--